DELECTA
Pierniczki korzenne (mieszanka do wypieku)
Najniższa cena: 9,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mieszanka do domowego wypieku ciasta w proszku, zawierający następujące komponenty:
➢ Mieszankę do przygotowania ciasta
➢ Mieszankę do przygotowania kremu
Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
porcja na dużą blachę
super wyrasta
ciasto i krem
pyszna klasyka
bez syropu glukozowego
bez oleju palmowego
Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, aromat, barwnik: kurkumina
Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Nie zawiera oleju palmowego
Aromaty | Zawiera |
Barwniki | Zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Nie zawiera |
Opakowanie zawiera:
140 g mieszanki do przygotowania ciasta
235 g mieszanki do przygotowania kremu
Wymiar liczbowy 375
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 434
g
30
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1240 g produktu po przygotowaniu (30 porcji).
Pierniczki korzenne (mieszanka do wypieku)
Najniższa cena: 9,99 zł
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku (na 12 szt.)
Gofry jak z budki - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku (na 16 porcji)
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku (na 30 porcji)
Biszkopt - mieszanka do wypieku (na 16 porcji
Najniższa cena: 7,99 zł
Kruche Ciasto w proszku
Najniższa cena: 7,99 zł
Piernik korzenny
Najniższa cena: 11,99 zł
Babeczki niebieskie IT'S A BOY - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Najniższa cena: 7,99 zł
9% taniej
Bułeczki słodkie - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Ciasto drożdżowe
Najniższa cena: 11,99 zł
27% taniej
Naleśniki z mąką gryczaną (mieszanka) BIO
Sernik na zimno o smaku kokosowym
Ciasto kruche bezglutenowe
Drożdże instant
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Cukier wanilinowy
Soda oczyszczona
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Kisiel gładki o smaku malinowym
Kisiel o smaku malinowym
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Aromat do ciast waniliowy
Najniższa cena: 1,45 zł
Drożdże do pizzy
Cukier z wanilią
Pierniczki korzenne (mieszanka do wypieku)
Najniższa cena: 9,99 zł
Soda oczyszczona
Fajny Pisak XXL Kolor biały
Najniższa cena: 3,99 zł
Fajny Pisak XXL Kolor zielony
Najniższa cena: 3,99 zł
Budyń o smaku czekoladowym (bez cukru)
Najlepiej spożyć przed końcem / Nr partii - patrz góra kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Do kremu/ For filling:
• 500 ml mleka/ 500 ml of milk
• 200 g masła lub margaryny/ 200 g of butter or margarine
Do ciasta/ For cake:
• 250 ml wody (ok. 1 szklanki)/ 250 ml of water
• 125 g margaryny/ 125 g of margarine
• 4–5 jaj (w zależności od wielkości)/ 4–5 eggs (depending on size)
Do dekoracji/ For decoration:
• 1 łyżkę cukru pudru/ 1 table spoon of icing sugar
Sposób Przygotowania:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka/ Dissolve the content of the filling sachet in 200 ml of cold milk.
2. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj i wlej rozprowadzony proszek/ Bring the remaining 300 ml of milk to a boil and pour the solution into the boiling milk.
3. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Wystudź/ Simmer until thick consistency is achieved (approx. 3 min), stirring vigorously to dissolve possible lumps. Cool down.
4. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując do gładkiej konsystencji./ Mix boiled cold mass. Add gradually soft butter or margarine, while mixing.
5. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź./ Bring water and margarine to a boil, add content of the cake sachet. Simmer (approx. 1 min), stirring vigorously. Cool down.
6. Nastaw piekarnik na temp. 210 ºC (bez termoobiegu)/ Pre-heated the oven to 210ºC without thermocirculation.
7. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min/ Add eggs to the cold mass and mix well for about 5 min.
8. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na blasze 25x35 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką/ Divide dough into halves. Spread thin layer of each part on the prepared baking pan 25x35 cm grease and sprinkle with flour.
9. Wstaw do nagrzanego do temp. 210ºC piekarnika i piecz około 25 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150ºC i piecz około 15 minut (każde ciasto piecz oddzielnie, do uzyskania złocistego koloru)/ Place the pan in the pre-heated to 210ºC oven and bake 25 min. Next reduce the temperature to 150ºC and bake 15 min (bake each cake part separately, until golden colour is achieved).
10. Po upieczeniu wystudź ciasto/ Cool the cake down.
11. Na dolną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta/ Apply the filling on the bottom layer of the cake,then cover with the upper layer of the cake.
12. Ciasto posyp cukrem pudrem/ Sprinkle the top with icing sugar.
Przygotuj: Do kremu: 500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości) Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru Sposób przygotowania: 1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. 2. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj i wlej rozprowadzony proszek. 3. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Wystudź. 4. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji. 5. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź. 6. Nastaw piekarnik na temp. 210°C (bez termoobiegu). 7. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. 8. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na blasze 25 x 35 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. 9. Wstaw do nagrzanego do temp. 210°C piekarnika i piecz ok. 25 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz około 15 minut (każde ciasto piecz oddzielnie, do uzyskania złocistego koloru). 10. Po upieczeniu wystudź ciasto. 11. Na dolną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta. 12. Ciasto posyp cukrem pudrem.
Delecta
Marka | Delecta |
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;) Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
Wypróbuj Delecta Krem Karpatka oryginalna
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków