BAKALLAND
Mak mielony parzony
Najniższa cena: 17,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mak niebieski
Produkt ogólnego przeznaczenia, gotowy do spożycia
źródło magnezu, wapnia i witaminy B6
Dobra i polska firma
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, mleko, soję oraz nasiona sezamu.
Źródło magnezu, wapnia i witaminy B6
Mak niebieski
Wymiar liczbowy 500
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
Mak mielony parzony
Najniższa cena: 17,99 zł
Mak niebieski
Najniższa cena: 12,99 zł
Mak
Masa makowa z białego maku o smaku marcepanowym
Najniższa cena: 10,25 zł
Orzechy pistacjowe
Mieszanka orzechów
Żurawina (całe owoce)
Orzechy nerkowca
Najniższa cena: 6,79 zł
Popcorn solony
Najniższa cena: 3,25 zł
21% taniej
Orzechy laskowe blanszowane prażone
Daktyle suszone (całe owoce)
Popcorn maślany
Najniższa cena: 3,25 zł
21% taniej
Popcorn serowy
Najniższa cena: 3,25 zł
21% taniej
Orzechy makadamia
Chrupiąca sałatka - prażony mix (słonecznik, dynia, pinia)
Pestki dyni łuskane
Najniższa cena: 6,15 zł
Rodzynki sułtańskie
Najniższa cena: 5,79 zł
40% taniej
Orzechy nerkowca
Żurawina (całe owoce)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przechowywać w suchym i chłodym miejscu.
Piegusek. Przygotuj: 1/2 kostki margaryny do pieczenia, 1szklankę mąki pszennej, 2/3 szklanki cukru, 1 szklankę maku Bakalland, 1 szklankę białek (ok. 6 szt.), kilka kropli Aromatu migdałowego do ciast Delecta, 1 łyżeczkę Proszku do pieczenia Delecta. Nastawić piekarnik na temp. 200 °C. Rozpuścić i przestudzić margarynę. Ubić białka z cukrem na sztywną masę. Dodać pozostałe składniki i delikatnie wymieszać mikserem. Przełożyć masę do tortownicy o średnicy ok. 24 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 °C przez ok. 30 min. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone; w razie konieczności przedłużyć czas pieczenia o kilka minut.
Bakalland
Marka | Bakalland |
Green Dot
Historia ziarenek maku sięga czasów starożytnych. Ten piękny kwiat raz w roku zrzuca kolorowe płatki, odkrywając makówkę wypełnioną cennymi ziarenkami. w zależności od gatunku, mak charakteryzuje się szerokim wachlarzem zastosowań i właściwości. Mak niebieski jest najpopularniejszą odmianą wykorzystywaną w kulinariach. Powszechnie stosuje się go głównie w okresie świątecznym, jako bazę potraw oraz wypieków.
Wspieramy Ukrainę