PROSTE HISTORIE
Zupa grzybowa z podgrzybkami
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
wysoka zawartość błonnika
100 % natury
warzywa 70 % w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew, cebula, pietruszka, seler
podgrzybki 30 %
Produkt może zawierać: gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.
wysoka zawartość błonnika
Wymiar liczbowy 450
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
Średnia miara (e)
Opakowanie wrzuć do żółtego kosza
Zupa grzybowa z podgrzybkami
Zupa grzybowa mrożona
Zupa borowikowa
Szpinak rozdrobniony mrożony
Cena przed obniżką: 6,29 zł
Fasola szparagowa zielona cięta mrożona
Cena przed obniżką: 9,25 zł
Fasola szparagowa żółta cała mrożona
Cena przed obniżką: 9,85 zł
Marchew z groszkiem mrożona
Cena przed obniżką: 7,99 zł
mrożone
Cena przed obniżką: 10,19 zł
z przyprawą włoską mrożone
Cena przed obniżką: 7,69 zł
Włoszczyzna - paski mrożona
Cena przed obniżką: 7,99 zł
Kalafior mrożony
Cena przed obniżką: 10,59 zł
z ziołami i papryką mrożone
Cena przed obniżką: 7,69 zł
Wiśnie bez pestek mrożone
Cena przed obniżką: 16,49 zł
ze szpinakiem
Cena przed obniżką: 7,69 zł
Borówka
Cena przed obniżką: 16,49 zł
Bukiet warzyw kwiatowy mrożony
Cena przed obniżką: 7,85 zł
Brukselka mrożona
Cena przed obniżką: 9,99 zł
Dynia kostka mrożona
Cena przed obniżką: 8,29 zł
Mieszanka owocowa mrożona
Cena przed obniżką: 17,59 zł
bez rozmrażania Garnek: Do 750 ml gorącego bulionu lub wywaru wsypać zawartość opakowania, dodać 4 ziarenka ziela angielskiego, 2 liście laurowe, 10 ziarenek pieprzu. Gotować ok. 12 minut. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą. Do zupy można dodać śmietanę i łazanki.
Spożywać po obróbce termicznej
Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie. Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania) *-6 °C - 1 dzień ** -12 °C - 2 tygodnie *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Kulinarne inspiracje Hortex Zupa grzybowa z oliwą truflową Składniki: - Zupa grzybowa Hortex - 1 opakowanie - Włoszczyzna paski Hortex - 1 opakowanie - 1 l bulionu np. grzybowego - 200 g pieczarek - 50 ml śmietany 30 % - 50 ml białego wytrawnego wina - 40 ml oliwy truflowej - 2 białe cebule - 1 pęczek koperku - 0,5 g szafranu - olej rzepakowy - sól, pieprz Gotowe w 50 minut Przygotowanie: Pieczarki oczyść i pokrój na ćwiartki. Cebule pokrój w drobną kostkę, podsmaż na oleju na złoty kolor i przełóż do garnka. To samo zrób z włoszczyzną, zupą grzybową i pieczarkami. Wszystkie podsmażone składniki przełóż do jednego garnka, zalej bulionem i gotuj. Na patelnię, na której smażone były warzywa wlej wino, wsyp szafran i szybko zagotuj i odstaw. Do garnka z bulionem dodaj śmietanę i zaparzony w winie szafran, całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec dolej oliwę truflową. Zupę podawaj ze świeżo posiekanym koperkiem.
Hortex
Marka | Hortex |
Wstęga Möbiusa
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex: Hortex Zupa pieczarkowa Hortex Jagody leśne Hortex Bób
Więcej pysznych przepisów na: www.hortex.pl