DELECTA
Pierniczki korzenne (mieszanka do wypieku)
Najniższa cena: 9,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Wiosenne ciasto w kolorze zielonym, z pysznym śmietanowym kremem, to właśnie Leśny mech. Pierwsze i jedyne ciasto ze szpinakiem na rynku. Ciasto, które zdobyło serca i zachwyciło wielu Polaków swoim niebagatelnym smakiem i wyglądem. Ciasto Leśny mech zagościło na stałe w naszych domach, wypiek na co dzień i od święta. Spróbuj nasze wyjątkowo zielone ciasto Leśny mech koniecznie, a na pewno polecisz je swoim znajomym.
Ciasto Leśny mech to gotowa, idealnie odmierzona mieszanka do przygotowania domowego ciasta. Udany efekt za każdym razem gwarantuje marka Delecta. Ciasto Leśny mech możesz wzbogacić inaczej za każdym razem, przygotowując je z owocami czy galaretką.
Z jednego opakowania ciasta Leśny mech przygotujesz duża blachę ciasta. Dodaj tylko podstawowe składniki dostępne w każdym domu. Piecz śmiało dla innych...ot tak... prosto z serca.
ATRYBUTY:
• Idealnie dobrane składniki
• Pierwsze i jedyna ciasto ze szpinakiem na rynku
• Kompletny zestaw – mieszanka do przygotowania ciasta i kremu
• Wydajna porcja na dużą blachę
• Gwarancja udanego efektu od marki Delecta
wyjątkowe połączenie
pyszny i delikatny
orzeźwiająca nuta
bez tłuszczów utwardzonych
Ciasto: mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany); szpinak liofilizowany 1,2 %; mąka ryżowa, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym; syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, barwnik: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin
Mieszanka do masy śmietanowej: cukier, żelatyna, skrobia modyfikowana ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromat
Produkt może zawierać jaja, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Barwniki | Zawiera |
Smaki / Aromaty | Zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Zawiera |
Opakowanie zawiera:
340 g mieszanki do ciasta
70 g mieszanki do masy śmietanowej
Wymiar liczbowy 410
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Pudełko |
Waga brutto 470
g
16
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1244 g produktu po przygotowaniu (16 porcji).
Pierniczki korzenne (mieszanka do wypieku)
Najniższa cena: 9,99 zł
Babeczki o smaku czekoladowym - mieszanka do wypieku (na 12 szt.)
Gofry jak z budki - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku (na 16 porcji)
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku (na 30 porcji)
Biszkopt - mieszanka do wypieku (na 16 porcji
Najniższa cena: 7,99 zł
Kruche Ciasto w proszku
Najniższa cena: 7,99 zł
Piernik korzenny
Najniższa cena: 11,99 zł
Babeczki niebieskie IT'S A BOY - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Najniższa cena: 7,99 zł
9% taniej
Bułeczki słodkie - mieszanka do wypieku (12 szt.)
Naleśniki z mąką gryczaną (mieszanka) BIO
Sernik na zimno o smaku kokosowym
Ciasto kruche bezglutenowe
Drożdże instant
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Cukier wanilinowy
Soda oczyszczona
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Kisiel gładki o smaku malinowym
Kisiel o smaku malinowym
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Aromat do ciast waniliowy
Najniższa cena: 1,45 zł
Drożdże do pizzy
Cukier z wanilią
Pierniczki korzenne (mieszanka do wypieku)
Najniższa cena: 9,99 zł
Soda oczyszczona
Fajny Pisak XXL Kolor biały
Najniższa cena: 3,99 zł
Fajny Pisak XXL Kolor zielony
Najniższa cena: 3,99 zł
Budyń o smaku czekoladowym (bez cukru)
Najlepiej spożyć przed końcem / Nr partii - patrz góra kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRZYGOTUJ/ PREPARE:
Do ciasta/ For cake:
• 3 jaja/ 3 eggs
• 50 ml wody/ 50 ml of water
• 100 ml oleju/ 100 ml of oil
Do masy śmietanowej/ For cream filling
• 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł./ 500 ml of cream 30% fat
• 100 ml przegotowanej zimnej wody/ 100 ml of boiled cold water
Ciasto/ Cake:
1. Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką lub wyłóż papierem do pieczenia./ Grease and flour round baking pan of diameter approx. 24 cm.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą i olejem./ In a deep bowl stir together eggs with water and oil.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180 ºC bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika). / Turn the oven on, set the temp. to 180ºC without thermocirculation (mixing time equals the heating time of the oven).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 minut. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy./ Add the content of the cake sachet and mix on the highest speed for about 5 minutes. Pour the dough into prepared baking pan.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180ºC ok. 30 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone)./ Place the pan in the oven and bake for about 30 minutes at 180ºC.
6. Po upieczeniu i wystudzeniu odkrój 0,5 cm od góry ciasta i pokrusz./ After cooling, cut 0,5 cm from the top and crumble.
Masa śmietanowa/ Cream filling:
1. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietankę./ Pour a cold dairy cream to a high bowl.
2. Ubijaj mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania prawie sztywnej konsystencji./ Whisk on the highest speed until almost the stiff consistency is achieved.
3. Do średniej miseczki wlej wodę, wsyp zawartość torebki z mieszanką do masy śmietanowej i miksuj przez 0,5 min. Dodaj do ubitej śmietanki i miksuj przez kolejne 0,5 min./ Pour cold water into a medium bowl, add the content of the filling sachet and mix for 0,5 min. Add to the whipped cream and mix for another 0,5 min.
Składanie ciasta/ Cake composition:
1. Na dolną warstwę ciasta wyłóż masę śmietanową, posyp wierzch poruszonym ciastem, lekko dociśnij./ On the bottom of the cake pour on the cream filling, sprinkle with crumbled cake, push gently.
2. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia./ Place the cake in the refrigerator for at least 2 hours.
Przygotuj: Do ciasta: 3 jaja, 50 ml wody, 100 ml oleju rzepakowego Do masy śmietanowej: 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł., 100 ml przegotowanej zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Nastaw piekarnik na temp. 180°C (bez termoobiegu). 2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą i olejem, wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj przez 5 min. 3. Gotową masę przełóż do tortownicy 24 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wstaw do piekarnika i piecz przez 35-40 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone). 4. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasta odkrój 0,5 cm od góry i pokrusz. 5. Do wysokiego naczynia wlej dobrze schłodzoną śmietankę (ubijaj mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania sztywnej konsystencji). 6. Do miseczki wlej wodę, wsyp zawartość torebki z mieszanką do masy śmietanowej i miksuj przez 0,5 min. 7. Przygotowaną masę dodaj do ubitej śmietany, miksuj przez kolejne 0,5 min, a następnie wyłóż na warstwę ciasta. 8. Wierzch posyp odłożonym pokruszonym ciastem, lekko dociśnij. 9. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny do schłodzenia.
Delecta
Marka | Delecta |
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;) Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
Wypróbuj Delecta Krówka
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl Dobra strona wypieków Opakowanie nie zawiera dodatków do dekoracji.