
Dlatego produkty Goat Farm są szczególnie polecane wegetarianom oraz osobom zwracającym uwagę na zdrowe odżywianie, które chcą ograniczyć ilość spożywanych kalorii.
Ser Goat Farm powstaje z wyjątkowo delikatnego mleka koziego, co nadaje mu łagodność porównywalną z klasyczną holenderską Goudą. Charakteryzuje się subtelnym aromatem, a jego wersja z dodatkiem mleka owczego, dostępna w plastrach, wyróżnia się delikatnie słodkim smakiem.
Produkty z mleka koziego marki Goat Farm, łączą:
• delikatny smak i aromat
• różnorodność zastosowania, dopasowaną do potrzeb najbardziej wymagających klientów
• produkty dla wielu grup wiekowych (młodzież, dorośli, seniorzy)
• produkty odpowiednie dla wegetarian
• sery kozie są łatwiej trawione przez organizm człowieka w porównaniu do serów krowich ze względu
na występowanie w ich mleku większej ilości krótko-i średnio-łańcuchowych kwasów tłuszczowych
• bogaty w Białko, Wapń, Wit. A, Fosfor
Plastry sera Goat Farm są idealne do przygotowania zdrowych kanapek lub lunch boxów, podczas gdy kawałek sera Goat Farm stanowi wspaniały składnik do gotowania lub jako dodatek do wina z winogronami.
Goat Farm. The mild goat.