PIĄTNICA
Śmietana 18%
Wiejska, do kawy, bita albo kwaśna - śmietana to dodatek do wielu potraw, lodów czy deserów. Jaki rodzaj wybrać? Warto pamiętać, że na przykład kremówka nada się do masy tortowej, a kwaśną zaprawimy zupę.
Podczas zakupów w hipermarkecie na ogół nie mamy czasu na długi wybór przetworów mlecznych. Wkładamy więc do koszyka pierwszą lepszą śmietanę z brzegu. Natomiast decydując się na zakupy online, zyskujesz czas, by dokładnie przyjrzeć się oferowanym produktom. A wbrew pozorom może okazać się to bardzo ważne - nawet prosta potrawa z dodatkiem nieodpowiedniego rodzaju śmietany może się zwyczajnie nie udać. Pamiętajmy, bo do ciast i lodów wybierać słodką, która zawiera od 9 do 36% tłuszczu. Kwaśna będzie doskonała do zaprawiania sosów. Do zup i makaronów możesz użyć także orkiszowej - na stronie Frisco.pl znajdziesz i ten rodzaj. Nasz supermarket internetowy oferuje także śmietanę owsianą, która sprawdzi się jako baza do deserów.
Śmietana 18%
Śmietana 18% BIO
Śmietana 12%
Śmietana (18% tł.)
Śmietana (12% tł.)
Śmietana 18%
Śmietana 12%
Śmietana (18% tł.)
Śmietana mleczna 12%
Śmietana bez laktozy (18% tł.) BIO
Śmietana 18% bez laktozy
Śmietana Łowicka 18%