SANTE
Otręby owsiane wysokobłonnikowe
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
wysoka zawartość błonnika
wspaniały dodatek do: jogurtów, koktajli, muesli, ciast i surówek
Otręby owsiane wysokobłonnikowe
Otręby owsiane
Otręby pszenne
Otręby pszenne
Ryż biały (4x100g)
Ryż jaśminowy (4x100g)
Ryż parboiled (4x100g)
Kasza gryczana prażona (4x100g)
Kasza gryczana prażona
Kasza gryczana biała (4x100g)
Płatki owsiane górskie
Płatki owsiane błyskawiczne
Płatki owsiane
Płatki jęczmienne błyskawiczne
Bułka tarta
Ryż biały
Kasza manna
Kasza manna błyskawiczna
Kasza jaglana
Kasza jaglana (4x100g)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów
Jedna porcja dostarcza (~6 g): energia 67 kJ 16 kcal 1%* w 100 g: 1118 kJ / 269 kcal *% RWS * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)
Kupiec Sp. z o.o. Paprotnia ul. Kupiecka 17 62-513 Krzymów
Kupiec
Marka | Kupiec |
Otręby pszenne to produkt otrzymany z przemiału ziarna pszenicy. Stanowią źródło błonnika, witamin i składników mineralnych. Warto spożywać otręby pszenne, gdyż: są źródłem błonnika; obniżają poziom cholesterolu we krwi; regulują przemianę materii; są łatwe i wygodne w przygotowaniu; charakteryzują się oryginalnym smakiem; dostarczają dużych ilości fosforu, magnezu, żelaza i cynku.
#ZdrowaRadoscZycia
Posiadamy certyfikowane systemy Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności. Szczegółowe informacje i certyfikaty dostępne na naszej stronie www.kupiec.pl
Jakość sprawdzona, Produkcja kontrolowana TÜV Rheinland - www.tuv.com
Przepis na: Ciasteczka z otrąb pszennych Składniki: 200 g otrąb pszennych, 200 g mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 100 g orzechów laskowych, 100 g sezamu, 60 g suszonych owoców goji, 2 jajka, 300 ml mleka, 150 g miodu, 50 g masła. Sposób przygotowania: Otręby wymieszać z mąką pszenną i proszkiem. Na suchej patelni podprażyć orzechy laskowe, posiekać i dodać do mąki. Podobnie podprażyć sezam i dodać do otrębów. Dodać owoce goji. Jajka wymieszać z mlekiem. Miód i masło lekko podgrzać na patelni i razem z mlekiem i jajkami dodać do suchych składników. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mokrymi rękami formować kulki wielkości orzecha włoskiego. Ułożyć na blachy wyłożone papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczyć. Rozgrzać piekarnik do 180°C, piec pojedynczo blachy na środkowym poziomie przez około 12-14 minut.
Wyprodukowano w Polsce