KRESTO
Truskawka liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 7,15 zł
16% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni to produkt, który zawiera kultury bakterii odpowiedzialnych za fermentację mąki. Dzięki niemu możesz w domu upiec pieczywo na prawdziwym zakwasie żytnim, wystarczy, że dodasz świeże lub suche drożdże. Zakwas w proszku znacznie ułatwia i przyspiesza domowy wypiek chleba czy bułek. Można go używać z każdym rodzajem mąki.
Zakwas chlebowy żytni Dr. Oetker 15 g
naturalne składniki
do wypieku domowego pieczywa z różnych mąk
używaj z drożdżami świeżymi lub suszonymi instant
na 0,5 kg mąki
Truskawka liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 7,15 zł
16% taniej
Malina liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 7,15 zł
16% taniej
Ananas liofilizowany (bezglutenowy)
Najniższa cena: 7,15 zł
16% taniej
Mango liofilizowane (bezglutenowe)
Najniższa cena: 5,99 zł
0% taniej
Borówka amerykańska liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 7,15 zł
Morwa biała
Najniższa cena: 8,35 zł
Jabłka prażone klasyczne (gładkie)
Najniższa cena: 8,75 zł
Burak liofilizowany (bezglutenowy)
Najniższa cena: 5,09 zł
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Najniższa cena: 2,15 zł
Zakwas chlebowy orkiszowy BIO
Najniższa cena: 6,15 zł
6% taniej
Laska wanilii Bourbon BIO
Kulki do bubble tea i deserów z sokiem z marakui
Najniższa cena: 9,99 zł
Zakwas chlebowy żytni BIO
Najniższa cena: 6,49 zł
11% taniej
Kulki do bubble tea i deserów z sokiem jagodowym
Najniższa cena: 9,99 zł
Banan liofilizowany (bezglutenowy)
Najniższa cena: 7,15 zł
16% taniej
Tortilla chilli - 25 cm (4 szt.)
Ananas (kawałki) w lekkim syropie
Brzoskwinie połówki w lekkim syropie (premium)
Brzoskwinie (połówki) w lekkim syropie
Galaretka o smaku cytrynowym (50% mniej cukru)
Galaretka o smaku truskawkowym (50% mniej cukru)
Galaretka o smaku malinowym (50% mniej cukru)
Pestki dyni łuskane
Przyprawa do kawy i deserów
Ananas w kawałkach
Jabłka prażone
Cynamon mielony
Kisiel o smaku malinowym (bez cukru)
Jabłka prażone klasyczne (kawałki)
Cukier z cynamonem (do ciast i deserów)
Tapioka - perły do deserów
Cynamon mielony XXL
Pinsa BIO (2 szt.)
Zakwas chlebowy żytni (na 0,5 kg mąki)
Ciasto makaronowe kadayifi (nitki pieczone) do dubajskich słodyczy
Krem do gotowania migdałowy bezglutenowy BIO
Krople z czekolady ciemnej (dekoracyjne)
Aquafaba - wegański zamiennik jajka
Fajny pisak XXL - biały
Glutaminian sodu
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,69 zł
Budyń o smaku waniliowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Najniższa cena: 3,49 zł
Budyń o smaku czekoladowym
Najniższa cena: 1,32 zł
Kwas cytrynowy
Najniższa cena: 1,45 zł
Budyń o smaku śmietankowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Sos czekoladowy
Najniższa cena: 7,15 zł
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Najniższa cena: 2,15 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Pizza z salami
Budyń o smaku malinowym
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Pizza z szynką
Soda oczyszczona
Pizza 4 sery
CLASSICA Pizza Quattro Formaggi
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Przepis na chleb pszenno-żytni Składniki: - 350 g mąki jasnej (np. pszenna typ 750) - 150 g mąki pełnoziarnistej żytniej (np. typ 2000) - 1 łyżeczka cukru (5 g) - 2 łyżeczki soli (10 g) - 1 op. Drożdży suszonych 7 g Dr. Oetkera lub 25 g drożdży świeżych* - 1 op. Zakwasu żytniego Dr. Oetkera - 400 ml ciepłej wody - 2 łyżki oleju - 50-100 g ziaren np. dyni. Sposób przygotowania: 1. Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Dodając porcjami ciepłą wodę i olej wyrabiaj ciasto ok. 5 min mikserem z końcówką z hakiem. Na koniec domieszaj ziarna (zostaw trochę do posypania wierzchu). 2. Ciasto przełóż do formy (10x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta zwilż wodą i posyp ziarnami. 3. Formę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do podwojenia objętości. 4. Formę z wyrośniętym ciastem wstaw do piekarnika (220°C) i piecz przez ok. 15 min. Potem obniż temp. Do 180°c i piecz jeszcze przez ok. 30 min. 5. Upieczony chleb wyjmij z piekarnika oraz z foremki i wystudź. *Przy drożdżach świeżych zrób rozczyn. 25 g drożdży rozkrusz, zalej 50 ml ciepłej wody, dodaj łyżeczkę cukru oraz mąki jasnej, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 min lub do podwojenia objętości. Następnie rozczyn dodaj do suchych składników (zmniejszając ilość cukru i wody z przepisu o ilości dodane do rozczynu) i postępuj zgodnie z przepisem od kroku 1.
Nazwa funkcjonalna Zakwas chlebowy
Wariant żytni
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów