KRESTO
Truskawka liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 7,15 zł
16% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni to produkt, który zawiera kultury bakterii odpowiedzialnych za fermentację mąki. Dzięki niemu możesz w domu upiec pieczywo na prawdziwym zakwasie żytnim, wystarczy, że dodasz świeże lub suche drożdże. Zakwas w proszku znacznie ułatwia i przyspiesza domowy wypiek chleba czy bułek. Można go używać z każdym rodzajem mąki.
Zakwas chlebowy żytni Dr. Oetker 15 g
naturalne składniki
do wypieku domowego pieczywa z różnych mąk
używaj z drożdżami świeżymi lub suszonymi instant
na 0,5 kg mąki
Truskawka liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 7,15 zł
16% taniej
Malina liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 7,15 zł
16% taniej
Ananas liofilizowany (bezglutenowy)
Najniższa cena: 7,15 zł
16% taniej
Mango liofilizowane (bezglutenowe)
Najniższa cena: 5,99 zł
0% taniej
Borówka amerykańska liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 7,15 zł
Morwa biała
Najniższa cena: 8,35 zł
Jabłka prażone klasyczne (gładkie)
Najniższa cena: 8,75 zł
Burak liofilizowany (bezglutenowy)
Najniższa cena: 5,09 zł
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Najniższa cena: 2,15 zł
Zakwas chlebowy orkiszowy BIO
Najniższa cena: 6,15 zł
6% taniej
Kulki do bubble tea i deserów z sokiem z marakui
Najniższa cena: 9,99 zł
Kulki do bubble tea i deserów z sokiem jagodowym
Najniższa cena: 9,99 zł
Zakwas chlebowy żytni BIO
Najniższa cena: 6,49 zł
11% taniej
Laska wanilii Bourbon BIO
Banan liofilizowany (bezglutenowy)
Najniższa cena: 7,15 zł
16% taniej
Tortilla chilli - 25 cm (4 szt.)
Galaretka o smaku truskawkowym (50% mniej cukru)
Galaretka o smaku cytrynowym (50% mniej cukru)
Galaretka o smaku malinowym (50% mniej cukru)
Ananas (kawałki) w lekkim syropie
Pestki dyni łuskane
Brzoskwinie połówki w lekkim syropie (premium)
Brzoskwinie (połówki) w lekkim syropie
Przyprawa do kawy i deserów
Ananas w kawałkach
Jabłka prażone
Kisiel o smaku malinowym (bez cukru)
Cynamon mielony
Jabłka prażone klasyczne (kawałki)
Cukier z cynamonem (do ciast i deserów)
Cynamon mielony XXL
Tapioka - perły do deserów
Pinsa BIO (2 szt.)
Zakwas chlebowy żytni (na 0,5 kg mąki)
Ciasto makaronowe kadayifi (nitki pieczone) do dubajskich słodyczy
Krem do gotowania migdałowy bezglutenowy BIO
Aquafaba - wegański zamiennik jajka
Fajny pisak XXL - biały
Glutaminian sodu
Krople z czekolady ciemnej (dekoracyjne)
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,69 zł
Budyń o smaku waniliowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Najniższa cena: 3,49 zł
Budyń o smaku czekoladowym
Najniższa cena: 1,32 zł
Kwas cytrynowy
Najniższa cena: 1,45 zł
Budyń o smaku śmietankowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Sos czekoladowy
Najniższa cena: 7,15 zł
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Najniższa cena: 2,15 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Pizza z salami
Budyń o smaku malinowym
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Pizza z szynką
Soda oczyszczona
Pizza 4 sery
CLASSICA Pizza Quattro Formaggi
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Przepis na chleb pszenno-żytni Składniki: - 350 g mąki jasnej (np. pszenna typ 750) - 150 g mąki pełnoziarnistej żytniej (np. typ 2000) - 1 łyżeczka cukru (5 g) - 2 łyżeczki soli (10 g) - 1 op. Drożdży suszonych 7 g Dr. Oetkera lub 25 g drożdży świeżych* - 1 op. Zakwasu żytniego Dr. Oetkera - 400 ml ciepłej wody - 2 łyżki oleju - 50-100 g ziaren np. dyni. Sposób przygotowania: 1. Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Dodając porcjami ciepłą wodę i olej wyrabiaj ciasto ok. 5 min mikserem z końcówką z hakiem. Na koniec domieszaj ziarna (zostaw trochę do posypania wierzchu). 2. Ciasto przełóż do formy (10x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta zwilż wodą i posyp ziarnami. 3. Formę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do podwojenia objętości. 4. Formę z wyrośniętym ciastem wstaw do piekarnika (220°C) i piecz przez ok. 15 min. Potem obniż temp. Do 180°c i piecz jeszcze przez ok. 30 min. 5. Upieczony chleb wyjmij z piekarnika oraz z foremki i wystudź. *Przy drożdżach świeżych zrób rozczyn. 25 g drożdży rozkrusz, zalej 50 ml ciepłej wody, dodaj łyżeczkę cukru oraz mąki jasnej, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 min lub do podwojenia objętości. Następnie rozczyn dodaj do suchych składników (zmniejszając ilość cukru i wody z przepisu o ilości dodane do rozczynu) i postępuj zgodnie z przepisem od kroku 1.
Nazwa funkcjonalna Zakwas chlebowy
Wariant żytni
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów