KRESTO
Truskawka liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 5,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni to produkt, który zawiera kultury bakterii odpowiedzialnych za fermentację mąki. Dzięki niemu możesz w domu upiec pieczywo na prawdziwym zakwasie żytnim, wystarczy, że dodasz świeże lub suche drożdże. Zakwas w proszku znacznie ułatwia i przyspiesza domowy wypiek chleba czy bułek. Można go używać z każdym rodzajem mąki.
Zakwas chlebowy żytni Dr. Oetker 15 g
naturalne składniki
do wypieku domowego pieczywa z różnych mąk
używaj z drożdżami świeżymi lub suszonymi instant
na 0,5 kg mąki
Truskawka liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 5,99 zł
Galaretka o smaku truskawkowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,89 zł
Galaretka o smaku malinowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,99 zł
Malina liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 5,99 zł
Borówka amerykańska liofilizowana (bezglutenowa)
Najniższa cena: 5,99 zł
Galaretka o smaku cytrynowym (50% mniej cukru)
Najniższa cena: 2,75 zł
Mango liofilizowane (bezglutenowe)
Najniższa cena: 5,99 zł
Ananas liofilizowany (bezglutenowy)
Najniższa cena: 5,99 zł
Malina liofilizowana (grys)
Najniższa cena: 6,99 zł
Banan liofilizowany (bezglutenowy)
Najniższa cena: 5,99 zł
Truskawka liofilizowana (grys)
Najniższa cena: 6,99 zł
Tapioka - perły do deserów
Najniższa cena: 9,99 zł
Cukier z cynamonem (do ciast i deserów)
Najniższa cena: 1,99 zł
20% taniej
Kisiel o smaku malinowym (bez dodatku cukru)
Najniższa cena: 1,49 zł
Ananas w kawałkach
Najniższa cena: 11,99 zł
Aquafaba - wegański zamiennik jajka
Najniższa cena: 14,99 zł
Malina liofilizowana (proszek)
Najniższa cena: 6,99 zł
Jagoda liofilizowana (proszek)
Najniższa cena: 6,99 zł
Kulki do bubble tea i deserów z sokiem truskawkowym
Najniższa cena: 7,99 zł
Tortilla chilli - 25 cm (4 szt.)
Najniższa cena: 5,99 zł
Krople z czekolady ciemnej (dekoracyjne)
Najniższa cena: 13,99 zł
Krem do gotowania migdałowy bezglutenowy BIO
Najniższa cena: 7,79 zł
Kulki do bubble tea i deserów z sokiem jagodowym
Najniższa cena: 7,99 zł
Burak liofilizowany (bezglutenowy)
Najniższa cena: 4,49 zł
Kulki do bubble tea i deserów z sokiem z marakui
Najniższa cena: 7,99 zł
Ananas (kawałki) w lekkim syropie
Pestki dyni łuskane
Jabłka prażone klasyczne (kawałki)
Jabłka prażone
Brzoskwinie połówki w lekkim syropie (premium)
Brzoskwinie (połówki) w lekkim syropie
Cynamon mielony
Przyprawa do kawy i deserów
Cynamon mielony XXL
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Zakwas chlebowy żytni (na 0,5 kg mąki)
Glutaminian sodu
Laska wanilii Bourbon BIO
Fajny pisak XXL - biały
Pinsa BIO (2 szt.)
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,77 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,89 zł
Budyń o smaku waniliowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Budyń o smaku śmietankowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Budyń o smaku czekoladowym
Najniższa cena: 1,35 zł
Galaretka o smaku truskawkowym
Najniższa cena: 2,49 zł
Galaretka o smaku malinowym
Najniższa cena: 2,49 zł
Galaretka o smaku cytrynowym
Najniższa cena: 2,49 zł
Budyń o smaku malinowym
Kwas cytrynowy
Soda oczyszczona
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
Pizza z szynką i pieczarkami i sosem czosnkowym
Pizza z szynką
Pizza z salami
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Przepis na chleb pszenno-żytni Składniki: - 350 g mąki jasnej (np. pszenna typ 750) - 150 g mąki pełnoziarnistej żytniej (np. typ 2000) - 1 łyżeczka cukru (5 g) - 2 łyżeczki soli (10 g) - 1 op. Drożdży suszonych 7 g Dr. Oetkera lub 25 g drożdży świeżych* - 1 op. Zakwasu żytniego Dr. Oetkera - 400 ml ciepłej wody - 2 łyżki oleju - 50-100 g ziaren np. dyni. Sposób przygotowania: 1. Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Dodając porcjami ciepłą wodę i olej wyrabiaj ciasto ok. 5 min mikserem z końcówką z hakiem. Na koniec domieszaj ziarna (zostaw trochę do posypania wierzchu). 2. Ciasto przełóż do formy (10x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta zwilż wodą i posyp ziarnami. 3. Formę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do podwojenia objętości. 4. Formę z wyrośniętym ciastem wstaw do piekarnika (220°C) i piecz przez ok. 15 min. Potem obniż temp. Do 180°c i piecz jeszcze przez ok. 30 min. 5. Upieczony chleb wyjmij z piekarnika oraz z foremki i wystudź. *Przy drożdżach świeżych zrób rozczyn. 25 g drożdży rozkrusz, zalej 50 ml ciepłej wody, dodaj łyżeczkę cukru oraz mąki jasnej, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 min lub do podwojenia objętości. Następnie rozczyn dodaj do suchych składników (zmniejszając ilość cukru i wody z przepisu o ilości dodane do rozczynu) i postępuj zgodnie z przepisem od kroku 1.
Nazwa funkcjonalna Zakwas chlebowy
Wariant żytni
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów