Herbata czerwona Pu- Erh aromatyzowana cytryną - odchudzająca.
Czerwona herbata Pu-Erh znana jest w Chinach od czasów dynastii Tang (od 1700 r p.n.e). Specyficzną recepturę jej wytwarzania do dziś utrzymuje się w tajemnicy.
Chińska herbata Pu-Erh znana jest ze swojego charakterystycznego i niepowtarzalnego smaku i aromatu, uzyskanego w wyniku procesu podwójnej fermentacji. Niewiele osób zdaje sobie sprawę z faktu, że Pu-Erh dojrzewa w ciemnych grotach. Herbata ta nie musi być spożywana jak najszybciej po zbiorze, ponieważ dopiero wraz z upływem czasu nabiera swoich właściwości. Najlepsze i zarazem najdroższe czerwone herbaty Pu-Erh dojrzewają w tajemniczych grotach przez około 60 lat! Istnieje 10 kategorii jakościowych tej herbaty. Najlepsza jest Pu-Erh liściasta, która ma delikatny aromat i dużą wydajność.
Herbatę tę od innych odróżnia to, że zawiera ona wiele związków biologicznie czynnych:
alakaloidy, flawonoidy, aminokwasy, pierwiastki śladowe (wapń, magnez, żelazo, selen) oraz witaminę E - zwaną witaminą młodości.
Herbata ta dzięki obecności flawonoidów przyspiesza trawienie. Regularnie stosowana aktywuje enzymy rozkładające białko pokarmowe w żołądku i pobudza ruchy perystaltyczne jelit, dzięki czemu poprawia metabolizm wpływając na normalizację masy ciała. Dzięki bogactwu tych związków, napój doskonale wpływa na nasz organizm i samopoczucie.
Przeciwwskazania: Herbatka nie jest zalecana dla kobiet w ciąży i karmiących piersią. Cechy
oryginalna herbata z plantacji w górach Li Xian Tai Qing
długo leżakowana
BIG-ACTIVE PU-ERH Herbata czerwona liściasta o smaku cytrynowym