CASA DEL SUR
Taco (mieszanka przypraw)
Najniższa cena: 3,75 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa niezastąpiona do tradycyjnych dań kuchni meksykańskiej oraz kuchni Tex-Mex, takich jak burrito, enchilada, quesadilla, taco, chili con carne, fajita. Będzie doskonała również do mięs przygotowywanych na grillu.
Taco (mieszanka przypraw)
Najniższa cena: 3,75 zł
Fajita (mieszanka przypraw)
Najniższa cena: 3,75 zł
Przyprawa do kuchni meksykańskiej
Przyprawa do kuchni włoskiej
Przyprawa do dań z makaronu
Najniższa cena: 1,55 zł
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 1,99 zł
Cynamon mielony
Goździki całe
Bazylia
Tymianek suszony
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Kurkuma mielona
Czosnek suszony
Papryka słodka mielona XL
Gałka muszkatołowa mielona
Majeranek suszony
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Warto wiedzieć Przyprawa niezastąpiona do tradycyjnych dań kuchni meksykańskiej oraz kuchni Tex-Mex, takich jak burrito, enchilada, quesadilla, taco, chili con carne, fajita. Będzie doskonała również do mięs przygotowywanych na grillu.
bez dodatku glutaminianu sodu
bez dodatku glutaminianu sodu
Prymat
Marka | Prymat |
Podmarka Kuchnie świata
Nazwa funkcjonalna Przyprawa
Wariant dań kuchni meksykańskiej
Quesadillas z kurczakiem i warzywami 4 porcje, 30 min Składniki: - 500 g piersi z kurczaka, - 1 czerwona i zielona papryka, - 2 czerwone cebule, - 8 suszonych pomidorów, - 1 łyżeczka kaparów, - 200 g tartego sera do pizzy, - 8 placków tortilli, - 100 g kwaśnej śmietany, - 4 łyżki oleju rzepakowego, - 1 pęczek kolendry, - 1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat - 3 łyżki Przyprawy do dań kuchni meksykańskiej Prymat Sposób przygotowania: Mięso pokroić na nieduże kawałki, zamarynować w oleju połączonym z musztardą i przyprawą do dań kuchni meksykańskiej. Cebule pokroić w pióra, papryki w paski. Zamarynowanego kurczaka smażyć na rozgrzanej patelni. Na pozostałym tłuszczu podsmażyć cebulę i paprykę. Na czterech plackach tortilli ułożyć mięso, podsmażone warzywa, pokrojone w paski suszone pomidory, posiekane kapary. Posypać serem i każdą porcję przykryć plackiem. Smażyć na suchej patelni z obydwu stron na złoty kolor. Gotowe quesadillas pokroić na kawałki. Podawać z ulubionymi sosami, kwaśną śmietaną i posiekaną kolendrą. Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów