PRYMAT
Przyprawa do kuchni włoskiej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa jest doskonała do dań kuchni włoskiej takich jak: spaghetti, lasagne, cannelloni, pizza, tortellini, ravioli, gnocchi. Idealnie sprawdzi się do wszelkich dań na bazie pomidorów oraz dań z makaronem.
Przyprawa do kuchni włoskiej
Przyprawa kuchni włoskiej
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Pasta Aglio Olio - mieszanka przyprawowa
Pasta Bolognese - mieszanka przyprawowa
Pasta Carbonara - mieszanka przyprawowa
Pasta Arrabbiata - mieszanka przyprawowa
Przyprawa do dań z makaronu
Najniższa cena: 1,55 zł
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 1,99 zł
Cynamon mielony
Papryka słodka mielona XL
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Liść laurowy suszony XL
Goździki całe
Zioła prowansalskie
Tymianek suszony
Bazylia
Kurkuma mielona
Sól morska jodowana drobnoziarnista
Curry
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Warto wiedzieć Przyprawa jest doskonała do dań kuchni włoskiej takich jak: spaghetti, lasagne, cannelloni, pizza, tortellini, ravioli, gnocchi. Idealnie sprawdzi się do wszelkich dań na bazie pomidorów oraz dań z makaronem.
bez dodatku glutaminianu sodu
bez dodatku glutaminianu sodu
Prymat
Marka | Prymat |
Podmarka Kuchnie świata
Nazwa funkcjonalna Przyprawa
Wariant do dań kuchni włoskiej
Spaghetti Carbonara 4 porcje, 30 min Składniki: - 600 g makaronu spaghetti, - do smaku: Sól morska Prymat. Sos: - 200 g chudego boczku, - 4 żółtka, - 400 ml śmietany 36%, - 8 suszonych pomidorów, - 2 łyżeczki oliwy z oliwek, - 4 łyżki tartego sera parmezan, - kilka listków świeżej bazylii, - 3 łyżki Przyprawy do dań kuchni włoskiej Prymat. Sposób przygotowania: W dużym rondlu rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć pokrojony w cienkie paseczki boczek. Gdy będzie lekko chrupiący, odlać część wytopionego tłuszczu i wlać połowę śmietany. Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić i dodać do boczku i śmietany. Po minucie dodać pozostałą śmietanę wymieszaną z żółtkami i połową parmezanu oraz pokrojone w paski suszone pomidory. Całość doprawić przyprawą do dań kuchni włoskiej. Stale mieszać, nie zdejmując z ognia, do momentu aż sos zacznie gęstnieć. Należy uważać, aby sos się nie zagotował. Po podaniu na talerze spaghetti posypać pozostałym parmezanem i udekorować listkami bazylii. Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów