LEBENSBAUM
Kardamon mielony BIO

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kardamon jest uprawiany w tropikalnej części Azji, głównie jednak w południowych Indiach i na Cejlonie. Kardamon ma intensywny, korzenny smak z wyraźną cytrusową nutą. Stosuje się go zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych.
Doskonały do herbaty, kawy, ciast, sałatek owocowych, ale także jako wyborny dodatek do potraw z mięsa, ryb i drobiu.
gwarancja jakości
Kardamon mielony BIO
Kardamon mielony
Kurkuma mielona
Kardamon mielony
Czosnek granulowany mielony w całości
Pieprz czarny mielony
Liście laurowe
Ziele angielskie
Kminek cały
Oregano
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa kuchni włoskiej
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do dań z fasoli
Przyprawa do sosu tzatziki
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Curry - mieszanka przypraw
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
Trudno podczas podróży na Bliski Wschód nie napić się kawy czy herbaty z kardamonem, zwłaszcza że przyprawa ta jest symbolem gościnności. Beduini, by okazać szacunek dla przybyszy, stawiają go na stole, nim pojawi się tam jakikolwiek inny poczęstunek. Kardamon dodaje się też do innych napojów. Najwspanialsze mango lassi piłem w jednej z hinduskich kafejek z widokiem na Tadż Mahal. Tajemnica napoju tkwiła w dodaniu nie tylko różanej wody, ale przede wszystkim sporej szczypty roztartego kardamonu. Czy wiesz, że... dwie szczypty wsypane do zupy grochowej, fasolowej czy ziemniaczanej zlikwidują ich ciężkostrawność?
Wyprodukowano w Polsce
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów