Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mięso kałamarnicy przygotowane w formie krążków pokrytych pyszną chrupiącą panierką. Pełnowartościowy oraz smaczny, a przy tym łatwy do przygotowania w zaledwie w kilka minut produkt. Dzięki niepowtarzalnemu i delikatnemu smakowi zyskuje sobie zwolenników zarówno wśród dorosłych jak i dzieci. Dziko żyjące kalmary, są produktem dietetycznym, bogatym w selen oraz witaminy.
kałamarnica Humboldta łac. Dosidicus gigas (40 %)
mąka PSZENNA (GLUTEN)
woda
skrobia kukurydziana
olej słonecznikowy
dekstroza
sól
substancje zagęszczające: karagen (E-407), guma guar (E-412)
błonnik PSZENNY (GLUTEN)
substancje spulchniające: disfosforan (E-450), węglan sodu (E-500)
drożdże
czosnek
syrop glukozowo-fruktozowy
aromat
regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E-330)
przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (E-300)
barwnik: ryboflawina (E-101)
ALERGENY: MOŻE ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI INNYCH MIĘCZAKÓW, SKORUPIAKÓW, RYB, MLEKA, JAJ, SOI, MUSZTARDY I SELER.
Przeciwutleniacze | Zawiera |
Barwniki | Zawiera |
Smaki / Aromaty | Zawiera |
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy | Zawiera |
może zawierać ilości śladowe innych MIĘCZAKÓW, RYB, MLEKA, SKORUPIAKÓW oraz JAJ.
Wymiar liczbowy 400
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torba |
g
Na patelni: usunąć z produktu ewentualny szron ręcznikiem papierowym. Smażyć bez rozmrażania w głębokim i dobrze rozgrzanym tłuszczu (180 °C). W celu utrzymania właściwej temperatury tłuszczu zaleca się smażenie niezbyt dużej ilości produktu jednorazowo. Zaleca się smażenie z obu stron po ok. 3-4 min. Po zdjęciu z patelni osuszyć z oleju na ręczniku papierowym.
Piec w piekarniku(Od postaci zamrożonej):W piekarniku: piec bez rozmrażania. Rozgrzać piekarnik do temperatury 210-220 °C. Produkt wyłożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia i umieścić w piekarniku, zmniejszyć temp. do 200 °C i piec ok. 16-18 min. lub do uzyskania złotawego koloru.
Przechowywanie w warunkach domowych Przechowywać w temp.: * -18 °C lub niższej do daty minimalnej trwałości ** (-12 °) 1 miesiąc *** (-6 °) 1 tydzień **** rozmrożony 24 godziny Chronić przed rozmrożeniem. Po rozmrożeniu nie zamrażać ponownie.
Produkt głęboko mrożony. Przechowywać w temp. - 18°C. Nie zamrażać ponownie po rozmrożeniu.
Nadaje się do spożycia po uprzedniej obróbce cieplnej.
MarNatura
Marka | MarNatura |
Green Dot
Znak weterynaryjny na opakowaniu