KAMIS
Pieprz czarny mielony
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Pieprz otrzymywany jest z owoców nie w pełni dojrzałych, zielonych lub żółknących. Zebrane jagody suszone są na słońcu do momentu, gdy nabiorą czarno-brunatnego zabarwienia. Ostry smak pieprzu czarnego pochodzi od zawartej, głównie w wierzchniej warstwie owocu, piperyny - alkaloidu, wpływającego dobroczynnie na proces trawienia.
Dodaje się go do mięs, wędlin, pasztetów i ryb. Przyprawia się nim sałatki, dania z warzyw, jaj i serów, a także ciepłe i zimne sosy. Zawsze dodaje się go pod koniec przyrządzania potrawy.
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny ziarno BIO
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny grubo mielony
Pieprz czarny mielony XL
Pieprz czarny - młynek
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Pieprz czarny młotkowany
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Czosnek granulowany mielony w całości
Liście laurowe
Ziele angielskie
Kminek cały
Oregano
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa kuchni włoskiej
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do sosu tzatziki
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Przyprawa do dań z dyni
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier, Wspieranie odpowiedzialnego leśnictwa, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Idealnie zmielony dla uzyskania intensywnego aromatu i smaku.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Hummus z burakiem Przygotowanie 8 min, Gotowanie 2 min, Porcje 4 Składniki: 200 g ugotowanej ciecierzycy (produkt gotowy) 2 łyżki białego sezamu 2-3 łyżki oliwy 1 ugotowany burak (produkt gotowy) 3 łyżki soku z cytryny ¾ łyżeczki pieprzu czarnego Kamis sól do smaku 1. Do ciecierzycy dodaj uprażony na patelni, zmiksowany z oliwą sezam, buraki, sok z cytryny. Zmiksuj na jednolitą masę. 2. Dopraw pieprzem i solą. 3. Podawaj z chlebkami pita lub ulubionym pieczywem.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów