BOUNA
Ser Mozzarella (kulka)
Najniższa cena: 3,29 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ten ser podpuszczkowy rodzi jedno skojarzenie – Włochy. Mozzarella wywodzi się z południowej części Półwyspu Apenińskiego, konkretnie ze słonecznego regionu Kampania i od lat stanowi nieodzowny składnik pizzy, a również wykorzystywany jest przy różnego typu zapiekankach. Cechuje ją delikatny, łagodny smak oraz wyjątkowa rozciągliwość przy topnieniu. Mimo włoskiego rodowodu, Ser Mozzarella Lumiko wyróżnia polski charakter – zwłaszcza ze względu na wykorzystanie przy produkcji polskiego mleka. I co najważniejsze nie zawiera tłuszczów innych niż mleczny (nie mniej niż 38% w suchej masie) oraz składników modyfikowanych genetycznie. Ser Mozzarella Lumiko pakowany jest w folię termokurczliwą.
Produkt polski
polskie mleko, włoska jakość!
100 % z polskiego mleka
bez konserwantów
bez laktozy
wysoka zawartość wapnia Ca
MLEKO pasteryzowane
sól
podpuszczka mikrobiologiczna
kultury bakterii mlekowych
wysoka zawartość wapnia Ca
Bez laktozy
konserwanty | Nie zawiera |
zawiera: laktoza
Wymiar liczbowy 300
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Polska |
Typ | Torebka |
g
Dbaj o planetę i segreguj śmieci
Ser Mozzarella (kulka)
Najniższa cena: 3,29 zł
Ser Mozzarella (kulka)
Najniższa cena: 4,65 zł
Mozzarella di Bufala Campana D.O.P.
Najniższa cena: 8,99 zł
Mozzarella di Bufala Campana DOP (z mleka bawolego) BIO
Najniższa cena: 9,99 zł
0% taniej
Ser Mozzarella light (kulka)
Ser Mozzarella (kulka)
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Mozzarella (mini kulki)
Ser Mozzarella (kostka)
Ser Mozzarella
Mozzarella wysokoproteinowa ( kulka)
Mozarella w solance
Ser Mozzarella
Ser Mozzarella (kostka)
Ser żółty dojrzewający typ holenderski (plastry)
Ser żółty dojrzewający naturalnie wędzony dymem (plastry)
Ser żółty dojrzewający typ holenderski (plastry)
Ser żółty miks serów dojrzewających tarty
Ser żółty dojrzewający naturalnie wędzony dymem w kawałku
Ser żółty dojrzewający typ holenderski w kawałku
Ser żółty dojrzewający typ szwajcarski (plastry)
Ser Mozzarella tarty
Najlepiej spożyć przed:/Numer partii: patrz na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +8 °C.
Min. temp. °C 1
Maks. temp. °C 8
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Serovia
Marka | Serovia |
Znak weterynaryjny na opakowaniu
Mimo, iż nazwa mozzarella kojarzy się jednoznacznie z Włochami, to w przypadku tej Mozzarelli serowarzy Serovii wykazali się mistrzowskim wyczuciem i idealnie skomponowali włoski smak z polskim akcentem, jakim jest wykorzystanie do produkcji wyłącznie mleka pochodzącego z Polski. Kluczem idealnej mozzarelli jest jej struktura, która zapewnia jej odpowiednią rozciągliwość podczas obróbki cieplnej. Smak jest łagodny, delikatnie mleczny. Bardzo dobry do krojenia i tarcia na wiórki.
Serovia Filharmonia smaku