DELECTA
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,99 zł
42% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mazurek Wielkanocny z masą budyniową o smaku karmelowym i pisakiem dekoracyjnym białym. Mieszanka do domowego wypieku ciasta w proszku, zawierający następujące komponenty: ➢ Mieszankę do przygotowania ciasta ➢ Mieszankę do przygotowania masy budyniowej ➢ Pisak dekoracyjny biały. Produkt ogólnego przeznaczenia, do spożycia po przygotowaniu zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
Ciasto: mąka pszenna, cukier, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu); aromat.
Masa budyniowa: cukier, skrobia, mąka pszenna, barwnik: karmel, aromat.
Pisak dekoracyjny biały: cukier, olej roślinny (palmowy, rzepakowy), serwatka w proszku (z mleka), mleko odtłuszczone
w proszku, emulgator: lecytyna rzepakowa, aromaty naturalne, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies zwyczajny, pszenica oplewiona/orkisz, kamut lub ich szczepy hybrydowe); Jaja; Orzeszki ziemne/orzeszki arachidowe; Nasiona soi; Mleko (włącznie z laktozą); Orzechy (tj. migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacjowy, orzech makadamia); Nasiona sezamu.
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,99 zł
Fajna Babka jogurtowa - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,99 zł
25% taniej
Karpatka z nutą waniliową - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,75 zł
14% taniej
Ciasto czekoladowe z belgijską czekoladą - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 9,39 zł
Ciasto leśny mech - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,99 zł
Ciasto drożdżowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 5,49 zł
Muffiny klasyczne (z foremkami) bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,25 zł
Ciasto drożdżowe z kruszonką - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 11,99 zł
Ciasto kruche bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,25 zł
Ciasto brownie bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 7,49 zł
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 4,39 zł
Naleśniki z mąką gryczaną bezglutenowe BIO - mieszanka do wypieku
Gofry - mieszanka do wypieku
Cukier wanilinowy (na 2kg mąki)
Najniższa cena: 0,75 zł
4% taniej
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,95 zł
Ekstrakt naturalny - wanilia z Madagaskaru
Najniższa cena: 6,15 zł
Drożdże uniwersalne instant (na 0,5kg mąki)
Najniższa cena: 0,95 zł
0% taniej
Soda oczyszczona
Najniższa cena: 1,00 zł
Cukier z dodatkiem wanilii
Najniższa cena: 1,65 zł
Kolorowe mini piegi - do dekoracji ciast i deserów
Najniższa cena: 2,79 zł
Tęczowe pisanki - mix dekoracji
Najniższa cena: 7,99 zł
Żelatyna spożywcza
Najniższa cena: 4,29 zł
0% taniej
Kajmak - masa krówkowa tradycyjna
Najniższa cena: 7,99 zł
Galaretka mleczna o smaku malin
Najniższa cena: 1,59 zł
0% taniej
Kropelki mix z czekolady mlecznej białej i deserowej
Najniższa cena: 7,99 zł
Ciasto marchewkowe - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,99 zł
Śnieżka oryginalna
Najniższa cena: 1,99 zł
Fajna Babka jogurtowa - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,99 zł
25% taniej
Babeczki z płatkami czekolady - mieszanka do wypieku
Najniższa cena: 6,99 zł
Sposób przyrządzania
Przygotuj:
Do ciasta:
• 1 jajo,
• 100 g margaryny.
Do masy budyniowej:
• 250 ml śmietanki 30% tłuszczu,
• 125 ml mleka,
• 1-2 łyżki cukru.
Do podsypania:
• 1-2 łyżki mąki pszennej.
Przygotowanie ciasta:
1. Nagrzej piekarnik do temp. 190ºC (bez termoobiegu).
2. Wsyp zawartość torebki z ciastem do głębokiej miski, dodaj jajo i margarynę.
3. Miksuj (mieszadła świderki) przez ok 2-3 minuty do połączenia składników.
4. Wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką tortownicę o średnicy 24 cm.
5. Wyłóż ciastem dno i boki tortownicy (do wysokości 1-1,5 cm), ponakłuwaj widelcem.
6. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do uzyskania złocistego koloru.
7. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do wystudzenia na ok. 10 minut.
Przygotowanie masy budyniowej:
1. Rozmieszaj zawartość torebki z masą budyniową oraz cukrem w 125 ml mleka.
2. Zagotuj śmietankę, wlej mleko z rozprowadzonym proszkiem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia.
3. Gotową gorącą masę wylej na wystudzone ciasto.
Udekoruj mazurek pisakiem. Umieść pisak w gorącej wodzie (nakrętką do dołu) na 1 min. Nie wydłużaj tego czasu! Kilka razy ugnieć tubkę to uzyskania jednolitej struktury. Po otwarciu pisak jest gotowy do użycia.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów