Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mak mielony parzony marki Bakalland ułatwi przygotowywanie świątecznego ciasta. Wystarczy go zmieszać z masłem, bakaliami i miodem, a następnie wyłożyć na kruchy lub drożdżowy spód, by otrzymać przepyszny wielkanocny deser. Gotowy mak można wykorzystać także do zrobienia tortu, muffinek czy seromaku.
Mak mielony parzony Bakalland 500 g
gotowy do użycia
idealny do wypieków
Mak niebieski
Najniższa cena: 9,25 zł
1% taniej
Mak
Orzechy nerkowca
Najniższa cena: 6,99 zł
6% taniej
Orzechy włoskie
Najniższa cena: 7,49 zł
1% więcej
Mieszanka orzechów
Najniższa cena: 7,99 zł
Baton zbożowy z tofi
Najniższa cena: 1,00 zł
0% taniej
Żurawina (całe owoce)
Najniższa cena: 5,49 zł
Orzechy włoskie
Najniższa cena: 15,15 zł
Orzechy makadamia
Najniższa cena: 11,79 zł
Mieszanka orzechy & owoce kusząca słodycz
Najniższa cena: 13,99 zł
25% taniej
Mieszanka studencka klasyczna
Najniższa cena: 12,35 zł
27% taniej
Mieszanka bakaliowa żurawina nerkowiec migdał
Najniższa cena: 9,99 zł
25% taniej
Daktyle (całe owoce)
Najniższa cena: 7,99 zł
Migdały
Najniższa cena: 15,49 zł
Śliwki suszone (całe owoce)
Najniższa cena: 5,99 zł
Wiórki kokosowe
Najniższa cena: 4,49 zł
Orzech laskowy w mlecznej czekoladzie Wedel
Śliwki suszone (całe owoce)
Najniższa cena: 12,39 zł
Gotowy do użycia
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt ogólnego przeznaczenia, gotowy do spożycia.
ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa
FoodWell Sp. z o.o., ul. Fabryczna 5, 00-446 Warszawa www.foodwell.pl
Bakalland
Marka | Bakalland |
Green Dot
Historia ziarenek maku sięga czasów starożytnych. Ten piękny kwiat raz w roku zrzuca kolorowe płatki, odkrywając makówkę wypełnioną cennymi ziarenkami. W zależności od gatunku, mak charakteryzuje się szerokim wachlarzem zastosowań i właściwości. Mak niebieski jest najpopularniejszą odmianą wykorzystywaną w kulinariach. Powszechnie stosuje się go głównie w okresie świątecznym, jako bazę potraw oraz wypieków. Mak mielony - składnik wyśmienitych wypieków Mak mielony to składnik kilku wigilijnych wypieków, a także niektórych potraw. Tradycyjny makowiec lub drożdżowa strucla makowa to wyśmienite ciasta, bez których wiele osób nie wyobraża sobie świąt Bożego Narodzenia. Kutia to kolejny przysmak, którego głównym składnikiem - poza pszenicą - jest mak mielony. Wystarczy dodać odrobinę miodu i jedna z wigilijnych potraw jest gotowa w kilka chwil. Na bazie maku mielonego z dodatkiem bakalii można także stworzyć inne rozpływające się w ustach desery, chętnie spożywane na wiele okazji. Tort z makiem mielonym i kremem kakaowym warto przyrządzić na urodziny najbliższych, a słodki seromakowiec - na niedzielną wizytę przyjaciół.
Dobra i polska firma
Kutia Przygotuj: 200 g pszenicy, 200 g maku mielonego Bakalland, 100 g miodu, 100 g rodzynek Bakalland, 100 g posiekanych orzechów włoskich Bakalland, 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Bakalland, 50 g migdałów Bakalland, 1 łyżkę cukru wanilinowego Delecta Przygotowanie pszenicy: Pszenicę opłucz, zalej wodą i gotuj na małym ogniu przez około 2-3 godziny, aż będzie miękka. Odcedź i ostudź. Połączenie składników: W dużej misce wymieszaj ostudzoną pszenicę, mielony mak, miód, rodzynki, posiekane orzechy, skórkę pomarańczowa, migdały i cukier wanilinowy. Schłodzenie: Wstaw kutię do lodówki na kilka godzin, aby smaki się przegryzły.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów