ŻABCZYŃSCY To ta!
Mąka orkiszowa jasna (typ 650)
Najniższa cena: 7,49 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
ORKISZ to jeden z najstarszych gatunków PSZENICY rozpowszechniony w całej Europie od niemal 10 000 lat. ORKISZ Probio przeciwieństwie do współczesnego ORKISZU jest szlachetny i ma doskonały lekko orzechowy smak. Średniowieczna uzdrowicielka św. Hildegarda uważała ją z podstawę zdrowia i najodpowiedniejsze zboże dla człowieka. Nasz ORKISZ uprawiany jest w czystej naturze na ekologicznych polach.
Mąka orkiszowa jasna (typ 650)
Najniższa cena: 7,49 zł
Mąka orkiszowa pełnoziarnista
Najniższa cena: 7,49 zł
Mąka orkiszowa (do wypieku domowego chleba)
Mąka orkiszowa (typ 700) BIO
Mąka orkiszowa (typ 550) BIO
Mąka pełnoziarnista z orkiszu (typ 1850)
Mąka tortowa orkiszowa (typ 450)
Mąka orkiszowa razowa (typ 2000) BIO
Mąka orkiszowa luksusowa (typ 550) BIO
Mąka orkiszowa pełnoziarnista (typ 2000) BIO
Mąka kukurydziana (drobno mielona) bezglutenowa BIO
Mąka z sorgo (drobno mielona) bezglutenowa BIO
Przepis na orkiszowo - gryczane naleśniki
Przygotuj: 150 g mąki ORKISZOWEJ, 150 g mąki gryczanej, 750 ml MLEKA ewentualnie napoju ryżowego, 2 duże jajka, 1 łyżkę oleju, szczyptę soli
Przygotowanie: Wymieszaj wszystkie składniki. Odstaw ciasto na 5 minut, żeby odpoczęło. Naleśniki smażymy na gorącej patelni. Doskonale smakują na słono z nadzieniem szpinakowym, gryczanym czy mięsnym, jak również na słodko z twarogiem, owocami, powidłami.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25°C.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów