MAMUT
Groszek ptysiowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Groszek ptysiowy Mamut - czyli złociste parzone ciasto uformowane w niewielkie kuleczki, bez dodatku cukrów. Jest idealnym dodatkiem do zup i kremów. Chrupiąca przekąska sprawdzi się także jako dodatek do wytrawnych sałatek.
Groszek ptysiowy jest źródłem cennego białka. Prosty skład - olej rzepakowy, jajka, mąka pszenna i sól. Nie zawiera polepszaczy smaku ani konserwantów.
Produkt wyróżnia znak Poznaj Dobrą Żywność, co oznacza, że spełnia kryteria, opracowane przez Kolegium Naukowe ds. jakości produktów żywnościowych.
Opakowanie 80 g
sposób na delikatny dodatek
z ciasta parzonego
delikatne kuleczki
dodatek do zup i sałatek
Poznaj Dobrą Żywność
jaja
mąka pszenna
olej rzepakowy
sól
Wymiar liczbowy 80
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
g
polski
Groszek ptysiowy
Bieszczadzkie suchary
Sucharki extra delikatesowe
Sucharki bez dodatku cukrów
Maca tradycyjna
Bułka tarta wrocławska
Grzanki pszenne
Grzanki ziołowe
Grzanki czosnkowe
Biszkopty Wrocławskie bez dodatku cukrów
Biszkopty Wrocławskie
Sucharki extra delikatesowe
Sucharki bez dodatku cukrów
Panier z ciecierzycy
Przechowywać w opakowaniu zamkniętym, w suchym i zaciemnionym miejscu, z dala od źródeł ciepła.
ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3 60-576 Poznań
Mamut Polska S.A. ul. Jana Henryka Dąbrowskiego 104, lok. 3 60-576 Poznań Zakład produkcyjny: ul. Muchoborska 3 54-424 Wrocław
Mamut
Marka | Mamut |
Po więcej przepisów i inspiracji kulinarnych zapraszamy na: www.mamutsa.pl www.fb.com/mamutpolska
Poczęstuj się! Przepis na krem z pieczonych pomidorów i papryki z Groszkiem Ptysiowym Składniki: - 2 czerwone papryki - 1 kg dojrzałych pomidorów - 1 gałązka selera naciowego - 4 ząbki czosnku - 1 mała cebula - 1,5 l bulionu - sól i pieprz do smaku - cukier - świeża bazylia - oliwa Dodatkowo: - Groszek ptysiowy - kwaśna śmietana Przygotowanie: Oczyszczone z gałązek pomidory oraz paprykę bez gniazd nasiennych skrop oliwą, dodaj czosnek w łupinach i całość piecz przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu warzywa obierz ze skórek, a następnie pokrój na mniejsze kawałki. W osobnym garnku na rozgrzanej oliwie podsmaż posiekaną cebulkę oraz seler naciowy. Następnie dodaj wcześniej upieczone warzywa i całość podsmaż jeszcze przez 5 minut. Po tym czasie wlej bulion, zawartość garnka gotuj kolejne 30 minut. Po wystygnięciu dodaj posiekaną bazylię oraz przyprawy. Zupę zblenduj na gładki krem. Każdą porcję skrop oliwą, podawaj z łyżką śmietany oraz groszkiem ptysiowym.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów