PRYMAT
Curry
Najniższa cena: 1,39 zł
14% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Curry Kamis to kompozycja aromatycznych przypraw o charakterystycznym, bardzo wyrazistym smaku. Przyprawa popularna na całym świecie, podstawowy składnik potraw wywodzących się z kuchni azjatyckiej. Idealna w połączeniu z mięsem, ryżem i warzywami.
Curry jest jedną ze zdrowszych przypraw. Zawiera kurkuminę, która ma szereg korzystnych dla zdrowia właściwości, m.in.: wspomaga walkę z nowotworami, łagodzi dolegliwości trawienne, przyśpiesza metabolizm, obniża poziom cukru i cholesterolu we krwi i działa przeciwzapalnie
Curry podstawą dań kuchni azjatyckiej – propozycje:
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Curry
Najniższa cena: 1,39 zł
14% taniej
Curry - mieszanka przypraw
Przyprawa do gyrosa
Najniższa cena: 1,99 zł
Liście laurowe
Najniższa cena: 1,99 zł
Pieprz czarny ziarnisty
Najniższa cena: 1,99 zł
Mieszanka przyprawowa klasyczna
Najniższa cena: 1,99 zł
0% taniej
Ziele angielskie
Najniższa cena: 2,15 zł
Musztarda grillowa (lekko ostra)
Najniższa cena: 5,49 zł
9% taniej
Mieszanka przyprawowa grzanki złociste
Najniższa cena: 1,99 zł
0% taniej
Pieprz czarny mielony
Najniższa cena: 1,99 zł
Mieszanka przyprawowa do karkówki
Najniższa cena: 1,99 zł
0% taniej
Mieszanka przyprawowa pikantna
Najniższa cena: 1,99 zł
0% taniej
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Przyprawa do kurczaka złocista
Papryka słodka mielona
Papryka ostra mielona
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Curry z dyni z ciecierzycą Przygotowanie 15 min Gotowanie 35 min Porcje 4 Składniki: 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 2 łyżki oleju 500 g oczyszczonej dyni piżmowej pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm 1 czerwona papryka pokrojona w grubą kostkę 2 łyżki curry Kamis 200 ml wody 1 puszka mleka kokosowego ok. 400 ml 250 g ugotowanej ciecierzycy 2 łyżki koncentratu pomidorowego 100 g świeżego szpinaku 1. Cebulę podsmaż w rondelku na oleju na złoty kolor, dodaj dynię, czerwoną paprykę i curry, wszystko razem smaż ok. 3 min. podlej wodą. 2. Wlej mleko kokosowe, dodaj ciecierzycę, koncentrat pomidorowy, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min. 3. Na koniec dodaj szpinak. 4. Przed podaniem możesz dodać ½ łyżeczki chili i skropić sokiem z cytryny, podawaj z ryżem lub chlebkami naan.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów