KAMIS
Przyprawa do kebab shoarma
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa do gyrosa Kamis to starannie skomponowana mieszanka charakterystycznych przypraw i ziół idealnych do jagnięciny, wołowiny, baraniny czy kotletów mielonych. Należy ją dodawać do mięsa jeszcze przed upieczeniem. Może być też składnikiem aromatycznej marynaty.
Przyprawa do gyrosa Kamis wyróżnia się doskonałym smakiem i wyjątkowym aromatem. W jej skład wchodzi m.in. kolendra, czosnek, rozmaryn, kozieradka czy tymianek.
Przyprawa do gyrosa – smak kuchni arabskiej w każdym domu:
ze składnikami pochodzenia naturalnego
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do kebabu i gyrosa
Przyprawa do gyrosa
Czosnek granulowany mielony w całości
Pieprz czarny mielony
Liście laurowe
Ziele angielskie
Kminek cały
Oregano
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa kuchni włoskiej
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do sosu tzatziki
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Bez dodatku glutaminianu monosodowego Bez dodatku konserwantów
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Gyros z kurczaka z kaszą bulgur Składniki: 200 g kaszy bulgur 300 g pokrojonej w kostkę piersi kurczaka 3 łyżeczki przyprawy do gyrosa Kamis 1 cebula pokrojona w drobną kostkę 2 łyżki oliwy z oliwek 2 kolorowe papryki pokrojone w grubą kostkę 4 ogórki konserwowe pokrojone w grubą kostkę 2 łyżki posiekanej kolendry 100 ml jogurtu greckiego Przygotowanie 25 min Gotowanie 10 min Porcje 4 1. Kaszę gotuj pod przykryciem w 500 ml wody przez 10 min, odstaw na 5 min. 2. Kurczaka oprósz przyprawą do gyrosa, usmaż razem z cebulą na oliwie na złoty kolor. 3. Bulgur wymieszaj z kurczakiem, wystudź, dodaj warzywa, kolendrę, ponownie wymieszaj. 4. Podawaj z jogurtem, przed podaniem możesz skropić sokiem z cytryny.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów