MLEKOVITA
Masło Polskie Extra
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Masło klarowane Mlekovita to wysokiej jakości tłuszcz, o dużej zawartości składników odżywczych, który ma uniwersalne zastosowanie w kuchni - nadaje się do smażenia, pieczenia, duszenia. Cechuje je miły dla oka, bursztynowy kolor oraz delikatna konsystencja, dzięki czemu doskonale rozsmarowuje się na świeżym pieczywie i grzankach.
Masło klarowane powstało w procesie klarowania tylko i wyłącznie na bazie tłuszczu mlecznego, dzięki czemu ma wyjątkowo delikatny smak. Klarowanie masła polega na powolnym topieniu i gotowaniu tłuszczu, podczas którego woda odparowuje, a cząstki stałe, w postaci osadu są usuwane.
Do czego wykorzystasz masło klarowane?
Masło klarowane Mlekovita wiaderko 500 g
zawartość tłuszczu mlecznego 99,8%
Masło Polskie Extra
Masło Polskie Extra ( 100g)
Twaróg bez laktozy półtłusty
Ser Mozzarella (tarty)
Ser Cheddar w plastrach
Ser Gouda w plastrach
Ser Mazdamer w plastrach
Ser Morski w plastrach
Ser Salami w plastrach
Jogurt naturalny typu greckiego
Camembert Classic Ser pleśniowy
Mleko UHT 2%
Mleko UHT 3,2%
Mleko UHT bez laktozy 1,5%
Mleko UHT bez laktozy 3,2%
Ser Gouda w plastrach
Przechowywać w temperaturze od 0°C do +10°C