PRYMAT
Gałka muszkatołowa mielona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Gałka Muszkatołowa ma intensywny korzenny zapach i lekko gorzki smak. Stosowana jest zarówno do potraw słodkich, jak i pikantnych. Przyprawia się nią pierniki, ciasta, desery owocowe, kremy i budynie. Aromatyzuje kompoty, aperitify, poncze, wino grzane i kakao. Dodaje się ją do zup, sosów, dań z jaj i serów oraz potraw z takich warzyw jak: kapusta, kalafior, marchew, pomidory i ziemniaki. Używana jest również do przyprawiania dań mięsnych np. z cielęciny, baraniny oraz do pasztetów, farszów i flaczków.
mielona w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Gałka muszkatołowa mielona
Gałka muszkatołowa mielona
Czosnek granulowany mielony w całości
Pieprz czarny mielony
Liście laurowe
Ziele angielskie
Kminek cały
Oregano
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa kuchni włoskiej
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do sosu tzatziki
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Quiche z porem Przygotowanie 20 min Gotowanie 35 min Porcje 4 Składniki: 250 g mąki 150 g masła 2 żółtka 2-3 łyżki wody szczypta soli 1 łyżka masła do wysmarowania formy Nadzienie: 100 g wędzonego boczku pokrojonego w słupki 200 g pora pokrojonego w plastry 4 jaja 300 ml śmietany 30 % 3 łyżki tartego żółtego sera ½ łyżeczki gałki muszkatołowej Kamis ½ łyżeczki czosnku granulowanego Kamis sól, pieprz czarny Przygotowanie 20 min Gotowanie 35 min Porcje 4 1. Mąkę z masłem i solą posiekaj nożem na stolnicy. Dodaj żółtka, wodę, wyrób na jednolite ciasto, następnie rozwałkuj na stolnicy, wyłóż nim tortownicę wysmarowaną masłem, tak aby brzegi były wysokie na ok. 5 cm. Odstaw do lodówki na 30 min. 2. W tym samym czasie na patelni podsmaż przez 3 min boczek, dodaj pora, smaż jeszcze ok. 3 min, lekko wystudź. 3. Jaja wymieszaj ze śmietaną i serem na jednolitą masę, dopraw gałką muszkatołową, czosnkiem, solą i pieprzem. 4. Ciasto zapiecz przez 15 min w temperaturze 190 °C. Następnie wyłóż na nie podsmażony boczek z porem i zalej przygotowaną wcześniej masą. 5. Piecz 20 min w temperaturze 180 °C.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów