SANTE
Kasza kukurydziana
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kasza kukurydziana marki Sante to oczyszczone, a następnie rozdrobnione ziarenka kukurydzy. Kasza posiada szereg cennych dla organizmu człowieka składników (błonnik pokarmowy, białko, fosfor, żelazo, witaminy z grupy B, niacyna, kwas foliowy), przez co warto dodać ją na stałe do swojej diety.
Smak kaszy kukurydzianej perfekcyjnie komponuje się zarówno na słono, jako dodatek do mięs, jeden ze składników zup czy sałatek, ale także na słodko - z mlekiem, owocami czy orzechami.
Kasza kukurydziana może być wykorzystana jako składnik do:
Kasza kukurydziana
Kaszka kukurydziana (polenta) bezglutenowa
Granola czekoladowa
Najniższa cena: 7,99 zł
13% taniej
Cukier trzcinowy Demerara nierafinowany
Najniższa cena: 5,45 zł
Soczewica czerwona
Najniższa cena: 6,25 zł
Granola belgijska czekolada & pomarańcz
Najniższa cena: 7,49 zł
0% taniej
Granola orzechy & miód
Najniższa cena: 7,49 zł
Granola brownie & wiśnie
Najniższa cena: 7,49 zł
Ciasteczka zbożowe z morelą bez cukru 10 szt.
Najniższa cena: 8,49 zł
Ciasteczka zbożowe kakaowe bez cukru 6 szt.
Najniższa cena: 8,89 zł
Ciasteczka owsiane naturalne
Najniższa cena: 3,99 zł
Ciasteczka owsiane z żurawina
Najniższa cena: 4,69 zł
Baton proteinowy 33% słony karmel
Najniższa cena: 4,99 zł
Cukier trzcinowy nierafinowany Demerara (drobny)
Najniższa cena: 5,99 zł
Baton proteinowy 33% czekoladowy
Najniższa cena: 4,99 zł
Ciasteczka owsiane kakaowe
Najniższa cena: 4,59 zł
Granola orzechowa
Granola owocowa
1 szklankę kaszy wsyp do garnka z 2 szklankami gotującej się wody. Dodaj sól, łyżeczkę masła lub oleju. Gotuj na małym ogniu do chwili wchłonięcia wody (ok. 10-15 min.). Kaszę podawaj jako dodatek do mięs, okraszoną cebulą lub posypaną koperkiem. Kasza kukurydziana stanowi także doskonały dodatek do zup i sałatek.
Przechowywać w suchym miejscu.
ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa
SANTE sp. z o.o. ul. Jagiellońska 55A 03-301 Warszawa
Sante
Marka | Sante |
Kasza kukurydziana Otrzymywana jest przez oczyszczenie i rozdrobnienie ziarna kukurydzy. Najbardziej rozpowszechniona jest krajach latynoamerykańskich skąd się wywodzi i do dnia dzisiejszego stanowi jeden z najważniejszych składników kulinarnych. W kuchni polskiej kasza kukurydziana zyskuje uznanie ze względu na jej walory smakowe i odżywcze.
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl
Kuchnia Sante Zapiekanka z kaszy kukurydzianej z bryndzą Składniki: 1 szkl. kaszy kukurydzianej Sante, bułka tarta, 25 dag bryndzy, żółty ser lub oscypek, ½ szkl. śmietany, pokrojona w kostkę cebula, sól do smaku, łyżka masła lub oleju. Sposób przygotowania: Ugotuj kaszę: na 2 szklanki gotującej się wody z dodatkiem soli i łyżki tłuszczu, wsyp 1 szklankę kaszy i gotuj na małym ogniu do całkowitego wchłonięcia wody. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem, obsyp tartą bułką. Układaj na przemian warstwami kaszę, bryndzę i kaszę. Wierzch posyp tartym żółtym serem lub oscypkiem i polej śmietaną wymieszaną z cebulą. Wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj do zrumienienia się powierzchni (ok. pół godziny). Podawaj z surówką.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów