SANTE
Siemię lniane
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
SANTE Siemię lniane to po prostu nasiona lnu skrywające w sobie niezwykłe właściwości. Te nasiona można spożywać w postaci wywaru, a także dodawać je do sałatek, wytrawnych muffinek, wypieków oraz na kanapki. Siemię lniane działa świetnie na zaparcia, a także pomaga utrzymać linię i zrzucić zbędne kilogramy. Ze względu na wysoką ilość błonnika warto zwracać uwagę na ilość jego spożywania. Najlepiej zacząć od małych ilości, aby przyzwyczaić swój organizm, a następnie nie przekraczać 3 łyżeczek dziennie. Siemię lniane jest znane również ze swoich właściwości osłaniających nasz przewód pokarmowy.
Produkt może zawierać gluten, soję oraz mleko.
Wymiar liczbowy 400
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Torebka |
Waga brutto 408
g
Średnia miara (e)
Siemię lniane
Len brązowy (siemię lniane) BIO
Len złoty BIO
Siemię lniane
Pasta orzechowa smooth
Najniższa cena: 10,89 zł
Pasta orzechowa crunchy
Najniższa cena: 11,59 zł
Kotlet sojowy a la schabowy
Najniższa cena: 3,45 zł
25% taniej
Granola belgijska czekolada & pomara ńcz
Najniższa cena: 7,49 zł
0% taniej
Sól morska jodowana o obniżonej zawartości sodu (z potasem)
Najniższa cena: 4,79 zł
Granola orzechy & miód
Najniższa cena: 7,49 zł
0% taniej
Sól himalajska różowa
Najniższa cena: 4,19 zł
Granola brownie & wiśnie
Najniższa cena: 7,49 zł
0% taniej
Kasza kuskus
Najniższa cena: 13,25 zł
Sól morska jodowana drobnoziarnista
Najniższa cena: 2,75 zł
Kasza bulgur
Najniższa cena: 11,49 zł
Paprykarz warzywny bezglutenowy
Najniższa cena: 3,99 zł
Pasta warzywna meksykańska
Najniższa cena: 3,99 zł
Granola czekoladowa
Granola orzechowa
Granola owocowa
Kleik z siemienia lnianego Sposób 1: 2 łyżki siemienia lnianego zalej 1 szklanką wody i gotuj kilka minut na małym ogniu. Po tym czasie ostudź całość i przecedź przez sito. Sposób 2: 2 łyżki siemienia rozdrobnij w młynku, zalej niewielką ilością wody, a gdy napęcznieje możesz dodać jeszcze 2 łyżki otrąb pszennych.
Przechowywać w suchym miejscu.
Kuchnia Sante Kanapki pycha! Sposób przygotowania: Nasiona lnu podgrzej na suchej patelni (pod pokrywką) na dużym ogniu bardzo krótko, często potrząsając patelnią aby ziarna się nie przypaliły. Po przestudzeniu ziarno rozbij (najlepiej w moździerzu) i wymieszaj z odrobiną soli. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiczku. Tak przygotowanym produktem możesz posypywać swoje ulubione kanapki.
Sante
Marka | Sante |
Siemię lniane należy do najbogatszych poznanych dotychczas źródeł wielu cennych składników m.in.: błonnika.
Więcej przepisów znajdziesz na www.sante.pl