KSYLITOL
Cukier z brzozy
Najniższa cena: 23,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier brzozowy występujący pod nazwą zamienną ksylitol, znany jest jako naturalny słodzik. Wyglądem, smakiem oraz konsystencją przypomina tradycyjny, biały cukier, jest jednak o wiele zdrowszy i polecany przez dietetyków jako słodzik zamienny.
Ksylitol ma pozytywne oddziaływanie na nasz organizm, przede wszystkim jest o 40% mniej kaloryczny niż „normalny” cukier. Jego stosowanie poleca się sportowcom, diabetykom, osobom z problemami metabolicznymi i stwierdzoną nadwagą.
Ksylitol ma pozytywny wpływ na nasze zęby, wzmacnia je oraz przeciwdziała powstawaniu próchnicy. Z jego pomogą pozbędziemy się nieświeżego oddechu, reguluje wydzielanie oraz kwasowość śliny.
100% produkt naturalny
40% mniej kalorii niż tradycyjny cukier
oryginalny produkt fiński
wolny od GMO
polecany dla diabetyków (IG=9)
produkt pozbawiony glutenu
Produkt odpowiedni dla diabetyków
Wymiar liczbowy 250
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Finlandia |
Typ | Opakowanie wielokrotnie zamykane |
Waga brutto 257
g
Średnia miara (e)
polski
Wymagana wysokość na półce222
Wymagana szerokość na półce128
Wymagana głębokość na półce28
Wysokość222
Szerokość128
Głębokość28
Cukier z brzozy
Najniższa cena: 23,99 zł
Cukier z brzozy
Najniższa cena: 14,89 zł
Ksylitol fiński (cukier brzozowy)
Najniższa cena: 49,99 zł
Ksylitol - cukier brzozowy
Cukier z brzozy
Najniższa cena: 23,99 zł
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu.
3
Uwaga: Spożycie w większych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający. Nie podawać dzieciom poniżej 3 roku życia. Nie podawać zwierzętom.
Marka | Unbranded |
Ksylitol jest substancją słodzącą i stosowany jest, jako naturalna alternatywa dla tradycyjnego cukru. Produkowany jest z kory brzozy i nazywany zastępczo cukrem z brzozy. Wygląda i smakuje jak tradycyjny cukier. Doskonale nadaje się do słodzenia napojów, deserów, ciast oraz gotowania. Charakteryzuje się wyjątkowymi właściwościami: - posiada ok. 40% mniej kalorii od tradycyjnego cukru - zmniejsza łaknienie na cukier - zapobiega próchnicy, remineralizuje szkliwo, przywraca właściwe pH w ustach - hamuje rozwój oraz likwiduje warunki sprzyjające namnażaniu pleśni i drożdżaków w przewodzie pokarmowym np. Candida albicans - ma korzystny wpływ na mineralizację kości i jest zalecany w profilaktyce osteoporozy zwiększając przyswajalność wapnia - dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu (IG=9) oraz trawieniu przy niskim udziale insuliny jest bezpieczny dla diabetyków, obniżając poziom glukozy we krwi
Kraj pochodzenia: Finlandia
Nazwa funkcjonalnaKsylitol cukier z brzozy