MIODY POLSKIE
Miód nektarowy lipowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Miód nektarowy lipowy marki Miody Polskie to nektar, który powstaje z pożytków kwiatów lipowych. Ma on niezwykle przyjemny zapach. Miód lipowy jest przez wielu uznawany za najlepszy, najsmaczniejszy i najbardziej wartościowy gatunek miodu. Posiada on dużą zawartość olejków eterycznych i enzymów. Miód lipowy jest dodatkowo naturalnym produktem prozdrowotnym, wspierającym działanie górnych dróg oddechowych.
Miód lipowy w stanie płynnym przypomina olej, o kolorze jasnobursztynowym, niekiedy wzbogaconym nutką zieleni. Podczas krystalizacji zmienia konsystencję na drobnoziarnistą, zmieniając przy tym barwę na ciemnożółtą lub brunatną.
Miód lipowy w kuchni można wykorzystać:
Kraj pochodzenia miodu: Polska.
**Krystalizacja miodu jest naturalnym procesem. Większość polskich miodów krystalizuje. Czas krystalizacji zależy od wielu czynników. Krystalizacja jest jedną z oznak dobrej jakości miodu. Miód nie traci swoich właściwości przez krystalizację. Tak samo wartościowy jest miód płynny (patoka) jak i stały (krupiec). Krystalizacja polskiego miodu jest więc raczej nieuchronnym procesem, który zazwyczaj następuje po kilku miesiącach. Na szczęście skrystalizowany miód można przewrócić do stanu płynnego ogrzewając go w pojemniku z ciepłą woda o temperaturze 40 st, C.
Miód nektarowy lipowy
Miód nektarowy lipowy
Miód lipowy
Miód lipowy
Miód lipowy KAMIONKA
Miód nektarowy gryczany
Miód nektarowy faceliowy
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód pszczeli nektarowy akacjowy
Miód nektarowo-spadziowy (leśny)
Miód nektarowy wielokwiatowy
Miód nektarowy lipowy
Miód nektarowo spadziowy leśny
Miód pszczeli wielokwiatowy kremowany
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów