HOUSE OF ASIA
Makaron ryżowy (10 mm)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ramen wprowadzony do kuchni japońskiej przez Chińczyków ponad 100 lat temu, stał się szybko jednym z podstawowych i najbardziej popularnych składników kuchni codziennej. Nazwa pochodząca od japońskich słów "la" (ciągnąć) i "mian" (makaron), doskonale oddaje tradycyjny sposób wytwarzania - poprzez ręczne naciąganie długich nitek. Żółty, niezwykle elastyczny makaron, tradycyjnie jest składnikiem popularnego dania o tej samej nazwie.
Japoński wywar na bazie warzyw z różnorodnymi dodatkami mięsnymi, rybnymi czy warzywnymi to dzisiaj klasyka. Ilu kucharzy, tyle ściśle strzeżonych receptur - wiele regionów Japonii ma swe ulubione wersje ramenu, ale właściwie każdy gotujący w domu może przygotować swoją wersję z ulubionymi dodatkami.
kuchnia japońska
mąka PSZENNA 86,5 %
woda
sól
Wymiar liczbowy 300
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Typ | Torebka |
Waga brutto 308
g
Wymagana wysokość na półce207
Wymagana szerokość na półce80
Wymagana głębokość na półce25
Wysokość207
Szerokość80
Głębokość25
Makaron ryżowy (10 mm)
Makaron Ramen
Makaron Soba
Makaron Chow Mein (3-minutowy)
Makaron ryżowy spaghetti bezglutenowy BIO
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Najniższa cena: 6,99 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Najniższa cena: 11,85 zł
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Najniższa cena: 5,75 zł
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Najniższa cena: 9,99 zł
Makaron pszenny (instant)
Najniższa cena: 7,99 zł
Sos sojowy słodki (Ketjap Manis)
Najniższa cena: 9,99 zł
Sos sojowy grzybowy
Najniższa cena: 6,99 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Makaron świeży udon
Makaron świeży ramen
Makaron ryżowy wstążka (5 mm)
Makaron Vermicelli ryżowy
Makaron ryżowy (10 mm)
Sos Teriyaki
Makaron Soba
Olej sezamowy (z prażonego sezamu)
Umieść makaron w garnku z wrzącą wodą. Doprowadź ponownie do wrzenia i gotuj przez 3 minuty. Po odsączeniu przepłucz w zimnej wodzie.
Najlepiej spożyć przed: data na dole opakowania. Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu do końca daty minimalnej trwałości.
House of Asia
Marka | House of Asia |
Ramen od ponad 100 lat jest podstawowym i najbardziej popularnym składnikiem kuchni japońskiej. Nazwa pochodząca od słów "la" (ciągnąć) i "mian" (makaron), oddaje tradycyjny sposób wytwarzania - poprzez ręczne naciąganie długich nitek. Żółty, elastyczny makaron, jest składnikiem pysznej i treściwej zupy o tej samej nazwie.
Przepisy na dania kuchni azjatyckiej znajdziesz na www.houseofasia.pl
Nazwa funkcjonalnaMakaron ramen