HALINA
Kasza bulgur (2x100g)
Najniższa cena: 3,99 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Kasza bulgur uzyskiwana jest z najbardziej wartościowej pszenicy - durum. Najpierw ziarna poddawane są procesowi gotowania, później suszenia i na koniec, aby pozbyć się otrąb i zarodków pszennych zostają rozdrobione.
Największą popularnością kasza cieszy się w krajach Bliskiego Wschodu. Z powodzeniem zastępuje w kuchni ziemniaki i makaron.
gotowa w 15 min.
100% kasza bulgur z pszenicy durum
Pszenica | Zawiera |
Informacje dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.
g
Waga brutto425
Liczba jednostek4
Wymiar liczbowy100
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
4
Typ | Karton |
Główny język opisu | polski |
Język danych | polski |
polski
Wymagana wysokość na półce180
Wymagana szerokość na półce130
Wymagana głębokość na półce43
Wysokość180
Szerokość130
Głębokość43
Kasza bulgur (2x100g)
Najniższa cena: 3,99 zł
Kasza bulgur (4x100g)
Kasza bulgur z vermicelli
Kasza bulgur BIO
Kasza bulgur (3x80g)
Kasza bulgur
Kasza jaglana
Najniższa cena: 4,19 zł
Płatki owsiane górskie
Ryż Basmatii z Indii (4x100g)
Ryż Basmati z Pakistanu (4x100g)
Kuskus perłowy
Kasza pęczak kujawski
Kasza bulgur z vermicelli
Soczewica czerwona
Soczewica zielona
Skrobia ziemniaczana
Mąka owsiana
Mąka kukurydziana
Mąka gryczana
Mąka ryżowa
Kasza orkiszowa (4x100g)
Groch łuskany połówki
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania:
1. Zagotować 1 litr wody, lekko posolić. Do gotującej się wody włożyć 1 saszetkę kaszy Bulgur Melvit.
2. Gotować pod przykryciem na wolnym ogniu około 15 minut. Wyjąć saszetkę, odsączyć i podać.
MELVIT S.A.
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Zakład produkcyjny:
ul. Nowowiejska 35
Kruki
07-415 Olszewo-Borki
ul. Grójecka 194/91
02-390 Warszawa
Bulgur z warzywami
Składniki: 1 saszetka kaszy Bulgur Melvit, 2 pomidory, 1 cebula, 1 papryka, 700 ml wody, 1/2 łyżki koncentratu pomidorowego.
Opis przygotowania: Pokrój cebulę, paprykę i pomidory - podsmaż razem z koncentratem pomidorowym na głębokiej patelni. Dodaj Bulgur i podsmażaj mieszając z innymi składnikami około 1 min. Następnie dodaj gotującą się wodę, dosól do smaku. Gotuj całą potrawę na małym ogniu przez 15-20 minut aż Bulgur wchłonie całą wodę. Przed podaniem pozostaw potrawę pod przykrywciem na około 15 minut. Smacznego!
Czy wiesz że: kasza bulgur otrzymywana jest z ziaren pszenicy durum
Melvit
Marka | Melvit |
PodmarkaPremium
Nazwa funkcjonalnaKasza
Wariantbulgur
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów