KAMIS
Przyprawa chińska - 5 smaków
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa jest idealna zarówno do dań kuchni chińskiej, jak i wietnamskiej. Doskonale sprawdzi się do dań z mięs, ryb oraz warzyw. Jej wyjątkowy smak i aromat przeniesie nas w świat egzotycznej kuchni.
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa do kuchni chińskiej
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Pasta z imbiru
Przyprawa chińska 5 smaków
Kurczak po japońsku Teriyaki - pasta do smażenia
Przyprawa do kuchni włoskiej
Przyprawa do dań z makaronu
Najniższa cena: 1,55 zł
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 1,99 zł
Cynamon mielony
Goździki całe
Bazylia
Tymianek suszony
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Kurkuma mielona
Czosnek suszony
Papryka słodka mielona XL
Gałka muszkatołowa mielona
Majeranek suszony
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska
Warto wiedzieć Przyprawa jest idealna zarówno do dań kuchni chińskiej, jak i wietnamskiej. Doskonale sprawdzi się do dań z mięs, ryb oraz warzyw. Jej wyjątkowy smak i aromat przeniesie nas w świat egzotycznej kuchni.
bez dodatku glutaminianu sodu
bez dodatku glutaminianu sodu
Prymat
Marka | Prymat |
Podmarka Kuchnie świata
Nazwa funkcjonalna Przyprawa
Wariant do dań kuchni chińskiej
Kurczak po chińsku 4 porcje, 30 min Składniki: - 400 g piersi kurczaka, - 300 g białego ryżu, - 4 pieczarki, - 1/2 czerwonej papryki, - 1/2 żółtej papryki, - 1 czerwona cebula, - 2 łyżki oleju rzepakowego, - 1 łyżka oleju sezamowego, - 1 pęczek szczypiorku, - 2-3 łyżki Przyprawy do dań kuchni chińskiej Prymat, - do smaku: Sól morska Prymat. Sposób przygotowania: Kurczaka pokroić w cienkie paski, pieczarki w plastry, a paprykę i cebulę w piórka. Kurczaka smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym i sezamowym. Podczas smażenia dodać przygotowane składniki. Całość smażyć kilka minut, tak aby warzywa były lekko twarde. W trakcie doprawić przyprawą do dań kuchni chińskiej. Ryż wypłukać w zimnej wodzie, zalać czystą osoloną wodą (1 szklanka ryżu na 2 szklanki wody). Wymieszać i zagotować. Garnek przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień, uchylić lekko pokrywę i gotować. Garnek przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień, uchylić lekko pokrywkę i gotować. Gdy ryż wchłonie całą wodę, sprawdzić czy jest wystarczająco miękki. Danie podawać z ugotowanym ryżem i posypać posiekanym szczypiorkiem. Więcej przepisów na: www.DoradcaSmaku.pl
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów