KAMIS
Przyprawa chińska - 5 smaków
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Przyprawa chińska 5 smaków jest wysoce aromatyczną mieszanką, o wyrafinowanym smaku i zapachu. Wraz z kuchnią chińską i wietnamską trafiła na stoły całego świata. Charakteryzuje się leśnym zapachem kasji, połączonym z aromatem anyżu.
Przyprawa chińska 5 smaków dodana do potrawy, wzbogaca ją o podstawowe smaki: słodki, słony, kwaśny, gorzki. Tradycyjnie stosowana, jako dodatek do mięsnych potraw gotowanych i duszonych, do sosów oraz do marynat.
z naturalnymi składnikami
mieszanka przyprawowa
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa do kuchni chińskiej
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Pasta z imbiru
Przyprawa chińska 5 smaków
Kurczak po japońsku Teriyaki - pasta do smażenia
Czosnek granulowany mielony w całości
Pieprz czarny mielony
Liście laurowe
Ziele angielskie
Kminek cały
Oregano
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa kuchni włoskiej
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Przyprawa do sosu tzatziki
Musztarda francuska (lekko ostra)
Musztarda staropolska (lekko ostra)
Musztarda chrzanowa (lekko ostra)
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Bowl z krewetkami w pomarańczowej glazurze Przygotowanie 25 min, gotowanie 25 min, porcje 4 Składniki: 200 g ryżu jaśminowego 1 kapusta pak choy 2 łyżki oleju sezamowego ½ łyżeczki imbiru Kamis ½ łyżeczki czosnku granulowanego Kamis 500 ml soku pomarańczowego 1½ łyżeczki Przyprawy chińskiej 5 smaków Kamis 1 łyżka miodu 400 g surowych krewetek 2 łyżki oleju rzepakowego 100 g marchewki pokrojonej w cienkie paski 100 g białej rzepy pokrojonej w grube paski 1 łyżka uprażonego białego sezamu 1 Ryż ugotuj wg wskazówek z opakowania. 2 Pak choy pokrój w duże kawałki, podsmaż na średnio rozgrzanym oleju sezamowym z imbirem i czosnkiem, zdejmij z patelni. 3 Na tą samą patelnię wlej sok pomarańczowy, dodaj przyprawę, miód, redukuj do uzyskania gęstej konsystencji. 4 Na drugiej patelni, na pozostałym oleju smaż przez 2-3 min krewetki, następnie przełóż je do gorącej glazury pomarańczowej. 5 W misce ułóż ryż z warzywami, dodaj krewetki, wszystko oprósz sezamem.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów