WINIARY
Żurek (na 3 porcje)
Najniższa cena: 2,59 zł
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żurek na stałe zakorzenił się w polskiej tradycji kulinarnej i od pokoleń króluje na polskich stołach. Przygotowywany od święta, jak i na co dzień, wyróżnia się kwaskowatym i niepowtarzalnym smakiem, a roznoszący się po domu zapach czosnku i majeranku zwabia wszystkich domowników do kuchni. Jego gotowanie bywa czasochłonne, dlatego sięgnijcie po Żurek śląski Kucharek, który przyrządzicie zaledwie w 5 minut. Z dodatkiem kawałków białej kiełbasy, jajka czy nawet ziemniaków, przywoła wspomnienia obiadów w domu rodzinnym.
bez dodatku: barwników, tłuszczów utwardzonych
mąka żytnia (55,6 %)
sól
warzywa suszone (7,4 %): cebula, czosnek
mleko odtłuszczone w proszku (zawiera laktozę)
cukier
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
majeranek (1,5 %)
olej rzepakowy
aromaty
aromaty dymu wędzarniczego
Produkt może zawierać: jaja, soję, gorczycę, seler i orzeszki ziemne.
Wymiar liczbowy 46
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 47
g
Żurek (na 3 porcje)
Najniższa cena: 2,59 zł
Żurek z grzankami
Najniższa cena: 1,49 zł
Żurek
Żurek śląski
Przyprawa do potraw
Rosół z kury (18 kostek)
Bulion warzywny (6 kostek)
Bulion grzybowy (6 kostek)
Włoszczyzna suszona
Rosół drobiowy z włoszczyzną (6 kostek)
Barszcz czerwony
Przygotuj klasyczny żurek śląski w 5 minut Krok 1 Zawartość torebki (46 g) wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj. Krok 2 Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 minut na małym ogniu, mieszając. Opakowanie wystarcza na 3 porcje. Życzymy smacznego!
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Wypróbuj również żurek: z borowikami i parmezanem Składniki: - 100 g borowików - 100 g sera parmezn - 3 łyżki tartego chrzanu Borowiki ugotuj i po ostygnięciu pokrój w paseczki. Do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek dodaj borowiki i chrzan, a następnie gotuj przez 5 minut. Zupę podawaj z tartym parmezanem. z boczkiem i pieczarkami Składniki: - 150 g wędzonego boczku - 70 g pieczarek masło Obrane i pokrojone w plastry pieczarki podsmaż na maśle. Osobno podsmaż pokrojony w kostkę boczek. Tak przygotowane pieczarki i boczek dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek. z bobem i porem Składniki: - 150 g bobu - 1 por - 150 g wędzonego boczku Pokrojony w kostkę boczek podsmaż na patelni i wraz z poszatkowanym porem (tylko białą częścią) i ugotowanym wcześniej bobem dodaj do przygotowanego Żurku śląskiego Kucharek.
Kucharek
Marka | Kucharek |
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl