PRYMAT
Imbir mielony
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Imbir ma mocny, nieco cytrynowy zapach i korzenny, palący smak. Łagodzi bóle żołądkowe i wzmaga apetyt. Przyprawia się nim ciasta, pierniki, herbatniki, kisiele i budynie. Służy do aromatyzowania kompotów, likierów, grzanego wina oraz piwa.Charakterystyczny, wyrafinowany smak nadaje zupom (fasolowej, ziemniaczanej), potrawom z drobiu, ryżu czy jajek. Imbir dodawany jest do marynat z dyni i ogórków, sosów, pasztetów i flaków. Jest składnikiem wielu mieszanek przyprawowych, m.in. curry.
mielony w całości dla zachowania pełni smaku i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
imbir mielony
Wymiar liczbowy 15
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 19
g
Średnia miara (e)
GTIN 05900084207980
Imbir mielony
Pasta z imbiru
Imbir mielony
Anyż (gwiazdki)
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Najniższa cena: 2,89 zł
0% taniej
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Najniższa cena: 2,89 zł
0% taniej
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Najniższa cena: 2,89 zł
0% taniej
Przyprawa do piernika
Najniższa cena: 2,99 zł
Nuggetsy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 3,99 zł
0% taniej
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Najniższa cena: 2,89 zł
0% taniej
Grzanki z bazylią i czosnkiem do sałatek i zup (chrupiący mix)
Najniższa cena: 4,49 zł
Przyprawa chińska - 5 smaków
Najniższa cena: 2,49 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
0% taniej
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda Dijon (bardzo ostra)
Najniższa cena: 4,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Najniższa cena: 3,99 zł
0% taniej
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,15 zł
Drożdże suszone (6 sasz. x 8g)
Najniższa cena: 8,49 zł
Aromat waniliowy z wanilii Bourbon (naturalny)
Najniższa cena: 10,59 zł
15% taniej
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Glazurowana brukselka Przygotowanie 10 min Gotowanie 25 min Porcje 3 Składniki: 100 g pokrojonego w słupki boczku 500 g brukselek przekrojonych na pół ½ szklanki bulionu drobiowego lub wołowego 2 łyżki miodu ¾ łyżeczki imbiru mielonego Kamis 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej sok z ½ pomarańczy sól, pieprz do smaku 1. Boczek smaż na dużej patelni aż będzie chrupiący, przełóż na talerz. 2. Z patelni odlej tłuszcz, pozostawiając ok. 1 łyżki, ułóż brukselkę na przekrojonej stronie, smaż ok. 2 min. 3. Bulion, miód, imbir, skórkę pomarańczową i sok wymieszaj dokładnie w misce, wlej na patelnię. Gotuj bez przykrycia na średnim ogniu ok. 10-15 min do momentu odparowania płynów, dopraw do smaku solą i pieprzem. 4. Przed podaniem posyp boczkiem.
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl