PAPILLON
Roquefort - ser pleśniowy z mleka owczego
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Roquefort Papillon PDO (Chroniona Nazwa Pochodzenia)
Francuski ser podpuszczkowy dojrzewający z przerostem zielonej pleśni z pełnego surowego mleka owczego. Min. 52 % tłuszczu w składzie masy. Sucha masa min. 55%.
Wytwarzany z mleka owczego ser Roquefort - kremowy, jedwabisty z wyraźnymi żyłkami niebieskiej pleśni. Ser o wyrazistym smaku, lekko słony - jest jednym z symboli kuchni francuskiej. Ser ten dojrzewa w jaskiniach, a Roquefort Papillon jest jednym z dwóch wiodących producentów (z ogólnej liczby siedmiu producentów sera Roquefort, stan z 2009 r.), którzy posiadają więcej niż jedną jaskinię.
Cechy organoleptyczne:
Roquefort - ser pleśniowy z mleka owczego
Przechowywać w temperaturze od 0°C do 8 °C.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów