CASTELLO
Ser pleśniowy Creamy Blue
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Tradycyjny francuski (region Szampania) ser krowi z apelacją AOP.
AOP czyli Appellation d"Origine Protege to po polsku Chroniona Nazwa Pochodzenia (ChNP); znak nadawany wybranym produktom w Europie gwarantuje że produkt pochodzi ze ściśle określonego regionu i jest wytwarzany wedle tradycyjnych metod. Langres ma kilkusetletnią tradycję i pochodzi z Szampanii.
Na górze sera znajduje się charakterystyczna wklęsłość - zgodnie z tradycją jest napełniana szampanem lub innym alkoholem Delikatny smak, nieco twarożkowa konsystencja, ser z płukaną skórką o pomarańczowym kolorze.
Każdego roku odbywa się Światowa Wystawa Serów – World Cheese Awards (WCA). W trakcie tej imprezy liczne grono najwybitniejszych znawców serów ocenia sery z całego świata dla poszczególnych kategorii.
Ser Langres Germain otrzymał Złoty Medal WCA w swojej kategorii.
Super Gold na wystawie serów 2019 w Tours (Francja).
MLEKO pasteryzowane
sól
kultury bakterii
barwnik: annato
Zawartość tłuszczu: 50% w s.m.
Wymiar liczbowy 180
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Opakowanie |
Waga brutto 200
g
Wymagana wysokość na półce87
Wymagana szerokość na półce91
Wymagana głębokość na półce59
Wysokość59
Szerokość91
Głębokość87
Ser pleśniowy Creamy Blue
Ser pleśniowy Mild Blue
Ser Camembert Royal
Triple Creme
Roladka kozia, pleśniowa
Langres Germain AOP
Triple Creme
Przechowywać w temp.: od +0°C do +7°C.
Min. temp. °C 0
Maks. temp. °C 7
Germain
Marka | Germain |
Green Dot
Chroniona nazwa pochodzenia produktu
Langres otrzymał certyfikat pochodzenia AOC w 1991 roku a potem AOP w 2012. Langres AOP Germain to ser produkowny z krowiego mleka. Ma miękki srodek i płukaną skórkę. Jego dojrzewanie wymaga bardzo starannych i tradycyjnych metod, a wielokrotnie płukana skórka ma piękny pomarańczowy kolor. Ser ma intensywny mocny zapach, ale jego smak jest bardzo łagodny. To jedna z wiodących marek sera na świecie. Langres był pierwotnie przygotowywany z ciepłego krowiego mleka, które było wlewane do terakotowych foremek. Wysychał na liściach lipy, a potem dojrzewał na słomie owsianej. Ser jest chroniony znakiem AOP od 2009. Nazwa jego pochodzi od miasta Langres. Dowodem na jakość sera Langres są liczne nagrody krajowe i międzynarodowe. (WCA, CGA, Mondial du Fromage). Langres jest tradycyjnym produktem Szampanii.
Mleczarnia została założona w 1921 roku przez Henri Germain i jego żonę. Sery Germain swój charakter zawdzięczają 100-letniej tradycji oraz przywiązaniu do najwyższej jakości mleka zbieranego tylko od lokalnych dostawców. Sery Germain pochodzą z Burgundii i Szampanii: Burgundia: Epoisses AOP, L’Affine au Chablis, Szampania: Langres AOP, Le Triple Crème
Nazwa funkcjonalnaSer pleśniowy