Zakupy spożywcze online z dostawą do domu
Kod pocztowy
Mój koszyk
0,00 zł
KategorieKategorie sklepu
Rabatówka
Promocje
Nowości
Kupony rabatowe
Dla Biura
Informacje o dostawieMetody płatności
Warzywa i owoceNabiał, jaja, seryMięso i wędlinyRyby i owoce morzaBIOVegeAlkoholPiekarnia, cukierniaMrożoneSpożywczeSłodycze i przekąskiBakalie, pestki, ziarnaKawa, herbata i kakaoNapojeDzieckoPomysły na prezentArtykuły biuroweDrogeriaŚrodki czystości, chemiaDla zwierzątDom, Ogród, AutoZdrowie
Strona główna
Piekarnia, cukiernia
Pozostałe
Spody
HENGLEIN Świeże Ciasto kruche
Ciasto - Henglein. Szybki do przygotowania, smaczny deser.
1 z 1
Najedź kursorem, żeby powiększyć zdjęcie
4.8
z 76 opinii

HENGLEIN Świeże Ciasto kruche

350 g
HENGLEIN

9,29 zł
26,54 zł/kg

Do koszyka
Kod pocztowy

Pełny asortyment

Dostawa Frisco VAN


Opis produktu
Świeże kruche ciasto to produkt, który pozwoli ci przygotować szybki deser, lub błyskawiczny wypiek bez żmudnego zmagania się z przygotowaniem podstawy.

Produkt w postaci gotowej do pieczenia umieszczony na warstwie specjalnego papieru do wypieków możesz przełożyć do foremki, udekorować dowolnym dodatkiem owocowym, serowym czy inną masą i upiec.

Ciasto jest doskonałą podstawą szarlotki i sernika, a także pomysłem na krążki do tortu. Idealnie sprawdzi się też, jako materiał na kruche ciasteczka, babeczki czy tartę.

Cechy

smak domowej kuchni

na papierze do pieczenia w prostokątnym formacie


HENGLEIN Świeże Ciasto kruche


Produkt dostępny
Data przydatności: 29.06.2025

Skład i alergeny

Wartości odżywcze
Wartość energetyczna (kJ)
1703.00 kJ
20.3%
Wartość energetyczna (kcal)
407.00 kcal
20.4%
Tłuszcz (g)
20.30 g
29.0%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
10.00 g
50.0%
Węglowodany (g)
47.10 g
18.1%
w tym cukry (g)
11.90 g
13.2%
Białko (g)
5.20 g
10.4%
Sól (g)
0.41 g
6.8%
Dzienna porcja obliczona na podstawie wartości energetycznej dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal) na 100 g produktu.Twoje zapotrzebowanie może być wyższe lub niższe.

Opakowanie

Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
4.8
76 opinii klientów
zebranych i zweryfikowanych przez
TrustMate logoTrustMate logo
5
tm-star
86%
4
tm-star
11%
3
tm-star
3%
2
tm-star
1%
1
tm-star
0%
Jak zbieramy opinie?
avataravatar Opinie klientów
Wyczyść
Szukaj

Brak opinii dla wybranych filtrów

zdjęcie produktu
Pokaż tłumaczenie
Pokaż oryginał
Komentarz sklepu

Ocena klienta: Dobrze: Doskonale
Dodano:

Produkty z kategorii Spody

4.9
z 46 opinii

25% taniej

ROBERTO Pinsa 2x115g 230 g

ROBERTO

Pinsa 2x115g

230 g45,61 zł/kg
Promocja
10,49 zł *
13,99 zł
Do koszyka

Najniższa cena: 10,49 zł

0% taniej

Ważny do 02-07-2025
4.9
z 55 opinii

25% taniej

ROBERTO Pinsa 230 g

ROBERTO

Pinsa

230 g45,61 zł/kg
Promocja
10,49 zł *
13,99 zł
Do koszyka

Najniższa cena: 10,49 zł

0% taniej

Ważny do 03-07-2025
5.0
z 22 opinii
SCHAR Spody do pizzy bezglutenowe (2 szt. - 2x150g) 300 g

SCHAR

Spody do pizzy bezglutenowe (2 szt. - 2x150g)

300 g66,63 zł/kg
Odbierz za 10 gr: BANGKOK TASTY - Przekąska tajska o smaku taro w mleczku kokosowym! Kupując wybrane produkty za min. 30 zł.Aktywuj promocję
19,99 zł
Do koszyka
Ważny do 11-09-2025
4.9
z 473 opinii
HENGLEIN Świeże Ciasto francuskie XXL 375 g

HENGLEIN

Świeże Ciasto francuskie XXL

375 g17,47 zł/kg
6,55 zł
Do koszyka
Ważny do 29-06-2025
4.8
z 137 opinii
HENGLEIN Świeże Spód do pizzy 400 g

HENGLEIN

Świeże Spód do pizzy

400 g20,38 zł/kg
8,15 zł
Do koszyka
Ważny do 20-06-2025
4.8
z 76 opinii
HENGLEIN Świeże Ciasto kruche 350 g

HENGLEIN

Świeże Ciasto kruche

350 g26,54 zł/kg
9,29 zł
Do koszyka
Ważny do 29-06-2025

Produkty marki HENGLEIN

4.9
z 473 opinii
HENGLEIN Świeże Ciasto francuskie XXL 375 g

HENGLEIN

Świeże Ciasto francuskie XXL

375 g17,47 zł/kg
6,55 zł
Do koszyka
Ważny do 29-06-2025
4.8
z 137 opinii
HENGLEIN Świeże Spód do pizzy 400 g

HENGLEIN

Świeże Spód do pizzy

400 g20,38 zł/kg
8,15 zł
Do koszyka
Ważny do 20-06-2025
Parametry
Cena za kg:
26,54 zł/kg
Waga:
350 g
Sprzedawca:
Frisco S.A.
Marka:
HENGLEIN
EAN:
4001163166660

Przygotowywanie i przechowywanie

Przygotowanie i stosowanie

Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki


Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.


Warunki przechowywania

Min. temp. °C 2

Maks. temp. °C 8


Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Adres firmy

ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice


Adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice


Informacje producenta

Marka

Henglein


Marka standaryzowana

MarkaHenglein

Opis produktu

Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).


Przepisy

Tarta z jabłkami i winem Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta. Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać. Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów. Sernik waniliowy Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny. Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min.


Pochodzenie

Wyprodukowano w Niemczech

Dostawa

  • Koszt i obszar dostawy
  • Metody Płatności
  • Terminy dostawy
  • Reklamacje i zwroty

Oferta

  • Gazetka Frisco
  • Nowości
  • Promocje
  • Bestsellery
  • Nasze marki

O Frisco

  • Poznaj nas
  • KDR
  • Frisco Friends
  • Aktualności
  • Kontakt dla mediów
  • Praca
  • Opinie

Informacje

  • Pomoc
  • Dane firmy
  • Regulaminy
  • Polityka prywatności i cookies

Gdzie jesteśmy

  • Warszawa
  • Kraków
  • Poznań
  • Katowice
  • Wrocław
  • Gdańsk
  • Gdynia
  • Sopot

Kontakt

bok@frisco.pl

(+ 48) 22 331 50 00

pon. - pt. 7.00 - 22.00

sob. - niedz. 8.00 - 21.00

Obserwuj nas

Zmień język

Polski - PL
English - EN
Pobierz z Google PlayPobierz w App Store