HENGLEIN
Świeże Ciasto francuskie XXL
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
doskonałe do domowych wypieków
na papierze do pieczenia
mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
alkohol etylowy
cukier
sól spożywcza
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wymiar liczbowy 375
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Typ | Torebka |
Waga brutto 382
g
Średnia miara (e)
Świeże Ciasto francuskie XXL
Świeże Spód do pizzy
Świeże Ciasto kruche
Świeże Spód do pizzy
Świeże Ciasto kruche
Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem. 1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.
Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.
Min. temp. °C 2
Maks. temp. °C 8
Brzoskwiniowa poduszka: Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein 250 g sera mascarpone 250 g sera homogenizowanego sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki 60 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych 1 puszka brzoskwiń 850 ml Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. 2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną. 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.
Henglein
Marka | Henglein |
25 lat Henglein
Konkurs foto Szczegóły na: www.henglein.pl
Wyprodukowano w Niemczech
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.