KAMIS
Przyprawa do pizzy

Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Najlepsza pizza to kompozycja odpowiednio dobranych składników: warzyw, serów, sosów, ciasta oraz aromatycznych przypraw.
Przygotowując samodzielnie w domu to danie możemy zadbać o to, by było zdrowe i smaczne.
Proponujemy dodanie do pizzy oliwek, pomidorów z puszki, cebuli oraz plastrów szynki.
Mieszanka przypraw zapewni nam doskonałe proporcje aromatycznych ziół.
Wyraźnie czosnkowa nuta smakowa ze szczyptą słodkiej papryki, bazylii, oregano i natki pietruszki to tajemnica smaku i aromatu prawdziwej sycylijskiej pizzy.
Prawdziwa pizza sycylijska ma z założenia kształt prostokątny i w ten sposób powinna być podawana.
ze składnikami pochodzenia naturalnego
Przyprawa do pizzy
Przyprawa do pizzy
Czosnek granulowany mielony w całości
Pieprz czarny mielony
Liście laurowe
Ziele angielskie
Kminek cały
Oregano
Musztarda sarepska (ostra)
Musztarda rosyjska (bardzo ostra)
Przyprawa do kurczaka złocista
Przyprawa kuchni włoskiej
Przyprawa chińska - 5 smaków
Przyprawa do kebab shoarma
Przyprawa do dań z fasoli
Przyprawa do sosu tzatziki
Przyprawa do bigosu i potraw z kapusty
Curry - mieszanka przypraw
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
| Marka | Kamis |
Bez dodatku glutaminianu monosodowego Bez dodatku konserwantów
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Pizza prosciutto Przygotowanie 20 min + 2 godz. Gotowanie 10 min Porcje 4 (2 x pizza 28 cm) Składniki: 8 g drożdży suszonych Kamis 75 ml mleka ½ łyżeczki cukru 300 g mąki pszennej typ „00" ½ łyżeczki soli 100 ml wody 5 łyżek oliwy z oliwek 250 g passaty pomidorowej 1 opakowanie przyprawy do pizzy Kamis 150 g tartej mozzarelli 1 mała czerwona cebula pokrojona w piórka 150 g pomidorków koktajlowych pokrojonych na pół 100 g szynki dojrzewającej w cienkich plastrach 50 g rukoli 1. Drożdże wymieszaj dokładnie w ciepłym mleku (ok. 30 ℃), dodaj cukier, odstaw na 15 min. 2. Mąkę wymieszaj z solą, dodaj drożdże, letnią wodę, 3 łyżki oliwy, wyrabiaj ok. 8 min. ciasto odstaw na 2 godz. w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 3. Passatę pomidorową wymieszaj z pozostałą oliwą i przyprawą do pizzy. 4. Piekarnik rozgrzej wraz z blachą lub kamieniem do pizzy do 260 ℃. 5.Wyrośnięte ciasto podziel na dwie części, z każdej uformuj kulkę, następnie rozwałkuj na cienki placek o średnicy ok. 28 cm, każdy posmaruj połową sosu, posyp połową sera i cebuli, następnie ułóż po kilka pomidorków. 6. Przełóż na gorącą blachę lub kamień i piecz ok. 8-10 min. 7. Na gorącej pizzy układaj szynkę, rukolę, pozostałe pomidorki. 8. Przed podaniem możesz skropić oliwą.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów