HOUSE OF ASIA
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Liście Alg Morskich House Of Asia to niezastąpiony składnik każdego, dobrze wykonanego sushi. Stanowią smakową definicję tego azjatyckiego dania.
Liście Alg Morskich Sushi Nori to opakowanie, w którym znajdują się wyłącznie algi morskie. 6 sztuk pozwala na wykonanie dużej ilości sushi. Bez nich nie może obyć się prawdziwe sushi. Idealnie sprawdzą się na obiad lub przyjęcie. Ponadto można z nich wykonać również pyszne azjatyckie snacki.
Algi suszone powinny znaleźć się w kuchni miłośnika azjatyckiej kuchni:
nowa, lepsza jakość
kuchnia japońska
do sushi i nie tylko
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Kapusta czerwona modra
Najniższa cena: 14,99 zł
Młody imbir marynowany różowy
Najniższa cena: 7,49 zł
Papier ryżowy okrągły
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Najniższa cena: 11,79 zł
Bonduelki - młoda marchewka
Najniższa cena: 5,99 zł
Karczochy krojone
Najniższa cena: 19,99 zł
Warzywa do woka
Najniższa cena: 9,99 zł
Kapary w occie winnym
Najniższa cena: 9,99 zł
Kapary marynowane BIO
Najniższa cena: 10,35 zł
Sałatka obiadowa
Szczaw konserwowy
Najniższa cena: 4,99 zł
Kapusta czerwona z jabłkiem BIO
Najniższa cena: 6,85 zł
Sałatka naddunajska
Najniższa cena: 7,99 zł
Karczochy z pieprzem i cytryną w zalewie Zero Olio
Najniższa cena: 21,99 zł
Algi morskie kombu (suszone) BIO
Kapary hiszpańskie
Seler wyborny
Marchewka zasmażana
Fasolka Edamame (ziarna soi)
Sałatka grecka
Mieszanka polska
Kapary
Kapary owoce
Dynia w occie
Pędy bambusa (paseczki)
Marchewka z groszkiem
Oliwki zielone Manzanilla (bez pestki)
Marynowana cebulka złota
Szczaw mielony
Mieszanka 4 odmian fasoli
Pieprz zielony
sałatka księżacka
Karczochy w oleju słonecznikowym
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Najniższa cena: 4,29 zł
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Najniższa cena: 9,99 zł
Sos Teriyaki (gęsty)
Ocet ryżowy
Najniższa cena: 15,99 zł
Biały sezam
Najniższa cena: 6,85 zł
34% taniej
Czarny sezam
Najniższa cena: 6,75 zł
33% taniej
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Olej sezamowy (z prażonego sezamu)
Najniższa cena: 17,85 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Przyprawa garam masala (pikantna)
Najniższa cena: 3,59 zł
Pasta Miso ciemna
Młody imbir marynowany różowy
Najniższa cena: 7,49 zł
Papier ryżowy okrągły
Najlepszy spożyć przed: data z przodu opakowania. Przechowywać w suchym miejscu, unikać bezpośredniego działania światła słonecznego. Zużyć niezwłocznie po otwarciu.
Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
UWAGA W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
House of Asia
| Marka | House of Asia |
Algi morskie to idealne urozmaicenie diety. Wystarczy na około 60 sztuk sushi Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Maksymalne dzienne spożycie jodu ze wszystkich źródeł nie powinno wynosić więcej niż 600 µg dla osoby dorosłej oraz 200 µg dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat.
Rolowanie sushi 1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania. 2. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki. 3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. 4. Zrolowane sushi przekrój na 6-8 równych części. Hoso-maki 32 sztuki 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 3 arkusze alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 8 części. California-maki 36 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 3 arkusze alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 12 części.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów