HOUSE OF ASIA
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Najniższa cena: 8,79 zł
15% taniej
31% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Liście Alg Morskich House Of Asia to niezastąpiony składnik każdego, dobrze wykonanego sushi. Stanowią smakową definicję tego azjatyckiego dania.
Liście Alg Morskich Sushi Nori to opakowanie, w którym znajdują się wyłącznie algi morskie. 6 sztuk pozwala na wykonanie dużej ilości sushi. Bez nich nie może obyć się prawdziwe sushi. Idealnie sprawdzą się na obiad lub przyjęcie. Ponadto można z nich wykonać również pyszne azjatyckie snacki.
Algi suszone powinny znaleźć się w kuchni miłośnika azjatyckiej kuchni:
nowa, lepsza jakość
kuchnia japońska
do sushi i nie tylko
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Najniższa cena: 8,79 zł
15% taniej
Pędy bambusa (paseczki)
Algi morskie kombu (suszone) BIO
Kimchi klasyczne BIO
Rzodkiew Daikon (marynowana)
Najniższa cena: 11,99 zł
Imbir biały marynowany (krojony)
Najniższa cena: 7,19 zł
Młody imbir marynowany różowy
Najniższa cena: 7,99 zł
Tykwa Kanpyo (marynowana)
Najniższa cena: 10,79 zł
Listki alg morskich 8 szt.
Najniższa cena: 10,99 zł
KIMCHI Classic MILD
KIMCHI Classic Spicy
KIMCHI Vegan MILD
KIMCHI Classic Spicy
KIMCHI Classic Mild
KIMCHI Vegan Mild
Łubin w solance
KIMCHI Vegan Spicy
KIMCHI Vegan Spicy
Kimchi classic mild
Makaron pszenny Udon (świeży)
Najniższa cena: 4,59 zł
18% taniej
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Najniższa cena: 11,99 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Sos Teriyaki (gęsty)
Najniższa cena: 8,75 zł
22% taniej
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Najniższa cena: 5,55 zł
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Najniższa cena: 5,99 zł
Czarny sezam
Najniższa cena: 5,79 zł
40% taniej
Makaron pszenny Ramen (świeży)
Najniższa cena: 4,59 zł
17% taniej
Wodorosty Wakame
Najniższa cena: 9,99 zł
Sos rybny
Najniższa cena: 8,99 zł
Pasta miso jasna
Najniższa cena: 8,99 zł
Pasta Miso ciemna
Najniższa cena: 6,25 zł
Najlepszy spożyć przed: data z przodu opakowania. Przechowywać w suchym miejscu, unikać bezpośredniego działania światła słonecznego. Zużyć niezwłocznie po otwarciu.
Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147 A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
UWAGA W opakowaniu znajduje się torebka ze środkiem pochłaniającym wilgoć. Zawartość torebki nie nadaje się do spożycia. Chronić przed dziećmi.
House of Asia
Marka | House of Asia |
Algi morskie to idealne urozmaicenie diety. Wystarczy na około 60 sztuk sushi Odpowiednie dla wegetarian i wegan. Maksymalne dzienne spożycie jodu ze wszystkich źródeł nie powinno wynosić więcej niż 600 µg dla osoby dorosłej oraz 200 µg dla dzieci w wieku od 1 do 3 lat.
Rolowanie sushi 1. Połóż arkusz nori na środku maty bambusowej. Nałóż ostudzony ryż na środku arkusza nori pozostawiając u góry 2 cm margines. Po 2-3 minutach arkusz nori będzie miękki i gotowy do zwijania. 2. Przy dolnej krawędzi ryżu nałóż ulubione składniki. 3. Zawiń w taki sposób, aby arkusz nori zamknął ryż i składniki w środku rulonu, natomiast mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. 4. Zrolowane sushi przekrój na 6-8 równych części. Hoso-maki 32 sztuki 140 g ryżu do sushi 25 g ogórka 25 g awokado 3 arkusze alg morskich Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w podłużne paski. Arkusz z alg przekrój na pół i jedną z połówek umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku algi wzdłuż dłuższego boku, pozostawiając ok. 2 cm margines na górze. Następnie umieść pokrojony w paski ogórek lub awokado. Zawijaj w taki sposób, aby arkusz z alg zamknął ryż i dodane składniki wewnątrz rulonu. Mata bambusowa musi pozostać na zewnątrz. Tak powstały rulonik przekrój na 8 części. California-maki 36 sztuk 230 g ryżu do sushi 1/2 awokado 4 paluszki krabowe 1/2 ogórka 3 arkusze alg morskich 2 łyżki majonezu 2 łyżki czerwonego kawioru Ryż przygotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Pokrój ogórka i awokado w długie, cienkie paski. Arkusz z alg umieść na środku maty bambusowej. Ułóż ryż na środku arkusza pozostawiając ok. 2 cm margines od góry, a następnie pokryj go warstwą kawioru. Przykryj folią śniadaniową i odwróć do góry nogami - kładąc na macie ryżem do dołu. Umieść awokado, ogórek i paluszki krabowe na środku algi, posmaruj niewielką ilością majonezu i zawijaj w taki sposób, aby ryż zamknął w środku arkusz z alg i dodatki, a mata pozostała na zewnątrz. Powstałą rolkę pokrój na 12 części.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów