DR. OETKER
Cukier wanilinowy
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Cukier z wanilią z dodatkiem bourbon-u z Madagaskaru. Wydobywa i podkreśla wyjątkowy smak wypieków, bitej śmietany, deserów, napojów a nawet grzanego wina. Wystarcza na 250 – 300 g mąki.
Szlachetna wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a w połączeniu z delikatną konsystencją cukru doskonale nadaje się do najróżniejszych wariacji kulinarnych.
z dodatkiem wanilii Bourbon z Madagaskaru
z ziarenkami wanilii
cukier
4,3 % mielone laski wanilii (w tym 0,2 % mielone laski wanilii bourbon)
2,6 % ekstrakt wanilii
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Wymiar liczbowy 12
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 14
g
Wymagana wysokość na półce159
Wymagana szerokość na półce99
Wymagana głębokość na półce4
Wysokość159
Szerokość99
Głębokość4
Cukier wanilinowy
Cukier wanilinowy
Cukier z prawdziwą wanilią - cukier waniliowy
Najniższa cena: 2,59 zł
Cukier z wanilią
Cukier wanilinowy
Cukier z wanilią
Najniższa cena: 3,15 zł
Cukier o smaku migdałowym
Najniższa cena: 2,25 zł
Cukier ze skórką cytrynową
Najniższa cena: 2,25 zł
Cukier trzcinowy z mieloną wanilią Bourbon BIO
Cukier wanilinowy - porcja XXL
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Cukier z wanilią Bourbon BIO
Cukier wanilinowy (na 1 kg mąki)
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,99 zł
Cukier wanilinowy
Soda oczyszczona
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
CLASSICA Pizza Speciale
CLASSICA Pizza Quattro Formaggi
Pizza 4 sery
Cukier wanilinowy - porcja XXL
Pizza z szynką i pieczarkami
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Pizza z salami
Pizza z pieczarkami
Pasta waniliowa z wanilii bourbon z Madagaskaru
Żelatyna uniwersalna
Kwas cytrynowy
Kisiel o smaku malinowym
Doskonały do wypieków, bitej śmietany, deserów, napojów i grzanego wina. Porcja na ok. 250-300 g mąki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepis na Waniliową tarte z kremem mascarpone Dodaj: Spód: 200 g mąki pszennej, 130 g masła, 60 g cukru pudru, 1 żółtko, 1 łyżkę śmietanki 30 % tł. Krem: 250 ml serka mascarpone, 250 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł., 1 opak. Cukru z wanilią Dr. Oetkera, 1 łyżkę cukru pudru, 50 g prażonych płatków migdałów, świeże owoce do dekoracji. Sposób przygotowania: 1. Wszystkie składniki spodu szybko zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 5 mm i przełóż na formę do tarty Ø 23 cm, ponakłuwaj widelcem. Odstaw do lodówki na 30 min. Schłodzone ciasto wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez ok. 20 minut. 2. Zmiksuj na kremową konsystencję serek mascarpone ze schłodzoną śmietanką, a następnie dodaj Cukier z wanilią oraz cukier puder. 3. Krem przełóż na upieczony spód, a wierzch udekoruj migdałami i owocami.
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Podmarka Ze świata natury
Szlachetna wanilia Bourbon z Madagaskaru jest najbardziej cenioną wanilią na świecie, a jej dodatek nadaje wypiekom i deserom niepowtarzalny, delikatny, pełny smak - wprost Ze świata natury.
Nazwa funkcjonalnaCukier
Wariantz wanilią