DELECTA
Dżemix uniwersalny 2:1 (na 1kg owoców)
Najniższa cena: 2,99 zł
5% taniej
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna w listkach ceniona przez ekspertów. Łatwo rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek.
Doskonała do słodkich i słonych potraw.
do słodkich i słonych potraw
na 0,5 l płynu
bez grudek
ekstra klarowna
Dżemix uniwersalny 2:1 (na 1kg owoców)
Najniższa cena: 2,99 zł
5% taniej
Dżemix uniwersalny 3:1 (na 1kg owoców)
Najniższa cena: 2,99 zł
5% taniej
Żelatyna spożywcza BIO
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Cukier żelujący 2:1 (na 1kg owoców)
Żelatyna spożywcza
Cukier żelujący 3:1 (na 1kg owoców)
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna w listkach 6 szt.
Cukier wanilinowy (z naturalnym ekstraktem wanilii)
Najniższa cena: 0,69 zł
Budyń o smaku waniliowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Najniższa cena: 3,49 zł
Budyń o smaku czekoladowym
Najniższa cena: 1,32 zł
Kwas cytrynowy
Najniższa cena: 1,45 zł
Budyń o smaku śmietankowym
Najniższa cena: 1,19 zł
Sos czekoladowy
Najniższa cena: 7,15 zł
Sernix - dodatek do pieczenia sernika (na 1kg twarogu)
Najniższa cena: 2,15 zł
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Pizza z salami
Budyń o smaku malinowym
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Pizza z szynką
Soda oczyszczona
Pizza 4 sery
CLASSICA Pizza Quattro Formaggi
Sposób przygotowania: Namaczanie: Listki żelatyny namocz w zimnej wodzie (całkowicie zanurzając jeden po drugim). Po 5-7 minutach odsącz listki w dłoni. Rozpuszczanie: w ciepłych płynach. (500 ml, np. Bulion, wywar): odsączone listki dodaj do płynu i mieszaj aż do rozpuszczenia. Rozpuszczanie: w zimnych płynach. (500 ml, np. Jogurt, śmietana): odsączone listki rozpuść podgrzewając je w garnku lub mikrofalówce (15-20 sek., moc 900 W), nie dopuszczając do zagotowania. Dodaj do żelatyny kilka łyżek zimnego płynu, wymieszaj i całość wlej do pozostałego płynu, ciągle mieszając. Uwaga: 6 listków żelatyny na 500 ml płynu. Świeże owoce kiwi, ananasa, fig i papai uniemożliwiają tężenie galarety, gdyż zawierają specyficzne enzymy. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Typ | Przechowywać w temperaturze otoczenia |
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Znak weterynaryjny na opakowaniu
Żelatyna w listkach ceniona jest przez ekspertów. Łatwo rozpuszcza się w zimnych i ciepłych płynach, nie pozostawiając grudek.
Przepisy i inspiracje nas: www.oetker.pl
Nazwa funkcjonalna Żelatyna
Wariant w listkach
Tarta z musem truskawkowym 500 g mascarpone i 250 ml maślanki wyjmij z lodówki na ok. 2 godz. przed przygotowaniem. Spód: 110 g masła roztop i ostudź. 220 g herbatników pokrusz drobno, połącz z masłem i wyłóż dno formy (śr. 24 cm) oraz boki, dokładnie uklepując, schłodź w lodówce. Masa: 4 listki żelatyny namocz w zimnej wodzie na 5-7 min. Mascarpone utrzyj z maślanką, 100 g cukru i skórką z 1 cytryny. Listki żelatyny podgrzej w garnku, nie gotuj. 4 łyżki masy wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną, a następnie połącz z resztą masy. Masę rozłóż równo ma spodzie i wstaw do lodówki na ok. 2 godz. Mus: 2 listki żelatyny namocz przez 5-7 minut w zimnej wodzie. 250 g truskawek zmiksuj na puree (mrożone wcześniej rozmroź), wymieszaj z 3 łyżkami cukru pudru. Żelatynę rozpuść w garnku, nie gotuj. 3 łyżki musu wymieszaj z rozpuszczoną żelatyną a następnie dodaj do pozostałej części i dokładnie połącz. Gotowy mus wylej na wierzch masy sernikowej i pozostaw do chłodzenia na ok. 6 godz. Smacznego! Inspiracje i przepisy na www.oetker.pl
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00