DELECTA
Żelatyna spożywcza
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Żelatyna Dr. Oetker to popularny produkt z szerokim zakresem zastosowań. Żelatyna ma pochodzenie zwierzęce, jest mieszanką białek i peptydów uzyskiwana poprzez częściową hydrolizę kolagenu. Ten z kolei, stanowi prawie 1/3 wszystkich białek w organizmie człowieka, toteż jest bardzo ważny w diecie człowieka. Chroni i wzmacnia stawy oraz kości. Jednak, żelatyna to przede wszystkim składnik żelujący potrawy. Nie posiada ani smaku ani zapachu, co sprawia, że jest produktem bardzo uniwersalnym.
Żelatyna jest najczęściej wykorzystywana do stworzenia galaret mięsnych i warzywnych oraz tradycyjnych polskich potraw jak karp w galarecie. Dodatkowo bez jej udziału nie powstało by wiele kremów, serników na zimno czy musów.
Żelatyna Dr. Oetker to produkt:
duże opakowanie
do mięs, ryb, warzyw i deserów
na 2,5 l płynu
wieprzowa, super klarowna
Wymiar liczbowy 50
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Produkt UE |
Typ | Torebka |
Waga brutto 56
g
Żelatyna spożywcza
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna uniwersalna
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna spożywcza BIO
Proszek do pieczenia (na 1 kg mąki)
Najniższa cena: 0,99 zł
Cukier wanilinowy
Soda oczyszczona
Drożdże suszone instant (na 0,5 kg mąki)
CLASSICA Pizza Speciale
CLASSICA Pizza Quattro Formaggi
Pizza 4 sery
Cukier wanilinowy - porcja XXL
Cukier z wanilią z dodatkiem wanilii bourbon z Madagaskaru
Pizza z szynką i pieczarkami
CLASSICA Pizza Salame e Chorizo
Pizza z salami
Pizza z pieczarkami
Pasta waniliowa z wanilii bourbon z Madagaskaru
Żelatyna uniwersalna
Kwas cytrynowy
Sposób przygotowania: 2 łyżeczki (ok. 10 g) żelatyny wsyp do 0,5 l przegotowanej, gorącej wody lub wywaru. Dokładnie wymieszaj aż do rozpuszczenia. Nie gotuj! Ostudzoną galaretkę wstaw do lodówki do stężenia. Porady: Świeże owoce kiwi, ananasa, figi, papai i mango zawierają enzymy, które uniemożliwiają tężenie żelatyny. Można temu zapobiec zagotowując owoce przez kilka minut lub stosując owoce z puszki. Aby uzyskać równomierne rozłożenie składników w naczyniu, stopniowo zalewaj rozpuszczoną żelatyną. Po zalaniu pierwszej warstwy wstaw naczynie do lodówki do częściowego zastygnięcia. Następnie wylej drugą warstwę. Żelatynę można rozpuścić w małej ilości wody, na przykład w celu zagęszczenia deseru. Pamiętaj, że przygotowując desery, rozpuszczoną żelatynę należy mieszać z produktami o temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania wystarcza na 2,5 litra płynu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Dr. Oetker
Marka | Dr. Oetker |
Przepisy i inspiracje na: www.oetker.pl