DIAMOND ITAMAE
Makaron Udon świeży
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Makaron chiński, w postaci długich, cienkich nitek przygotujesz bez gotowania, wystarczy go zalać wrzątkiem i odczekać 4-5 minut.
Dodatkowo jest lekki i bardzo pożywny dzięki dużej zawartości białka - zawiera go aż 11g w 100g. Ma prosty, czysty skład, jedynie mąka pszenna, woda i sól.
kuchnia chińska
mąka PSZENNA 89,5 %
woda
sól
Może zawierać: jaja.
Wymiar liczbowy 200
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Typ | Torebka |
Waga brutto 210
g
Makaron Udon świeży
Makaron pszenny (instant)
Najniższa cena: 7,99 zł
Makaron Chow Mein (3-minutowy)
Makaron Ramen
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Najniższa cena: 6,99 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Najniższa cena: 11,85 zł
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Najniższa cena: 5,75 zł
Sos sojowy słodki (Ketjap Manis)
Najniższa cena: 9,99 zł
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Najniższa cena: 9,99 zł
Sos sojowy grzybowy
Najniższa cena: 6,99 zł
Mleczko kokosowe BIO (tł. 5-7%)
Makaron ryżowy wstążka (5 mm)
Makaron ryżowy (10 mm)
Makaron Vermicelli ryżowy
Makaron świeży udon
Makaron świeży ramen
Sos Teriyaki
Ocet ryżowy
Sos sojowy ciemny (naturalnie warzony)
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Makaron zalej wrzątkiem, odczekaj 4-5 minut i odcedź.
Najlepiej spożyć przed, numer partii: na opakowaniu. Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 7 dni.
7
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Bulion z pastą miso i grzybami shiitake Składniki - 100 g Makaronu pszennego - 30-45 g Pasty miso - 100 g Grzybów shiitake w zalewie pokrojonych w paski - 500 ml bulionu drobiowego - 1 papryczka chili pokrojona w plasterki - 3 łyżki posiekanej dymki - 2 łyżki oleju - czarny pieprz do smaku Przygotowanie 1. Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 2. Do garnka wlej olej, podsmaż delikatnie grzyby z chili, następnie wlej bulion i całość doprowadź do wrzenia. Dodaj pastę miso, szczypiorek i dopraw do smaku czarnym pieprzem. 3. Do misek nałóż makaron i zalej gotowym bulionem.
House of Asia
Marka | House of Asia |
Więcej przepisów na dania kuchni azjatyckiej znajdziesz na www.houseofasia.pl