PRYMAT
Kurkuma mielona
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Nazywana jest również szafranem indyjskim. Z rośliny tej uzyskuje się przyprawę i żółty barwnik zwany kurkuminą. Suszone kłącza Kurkumy mają przyjemny aromat oraz korzenny, lekko gorzki smak. Mieloną Kurkumę używa się do barwienia ryżu,makaronu i warzyw konserwowanych w occie. Przyprawia się nią sosy, potrawy z drobiu, zupy kremowe i omlety. Dobrze komponuje się z daniami z fasoli i soi. Szczypta Kurkumy dodana do ciasta drożdżowego lub biszkoptowego nada mu atrakcyjny żółty kolor.
naturalnie suszona dla zachowania intensywnej barwy, smaku i aromatu
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
kurkuma
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Zapakowano w | Polska |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 23
g
Średnia miara (e)
Kurkuma mielona
Kurkuma
Kurkuma mielona
Kurkuma BIO
Kurkuma mielona XXL
Kurkuma mielona (w słoiczku)
Przyprawa do kurczaka złocista
Musztarda francuska (lekko ostra)
Przyprawa do gyrosa
Musztarda miodowa (łagodna)
Musztarda stołowa (łagodna)
Najniższa cena: 3,65 zł
Sos sałatkowy czosnkowy
Najniższa cena: 1,75 zł
Sos sałatkowy włoski
Najniższa cena: 1,75 zł
Przyprawa do żurku i barszczu białego
Najniższa cena: 2,79 zł
29% taniej
Musztarda Smoky BBQ (słodko-dymna)
Sos sałatkowy francuski
Najniższa cena: 1,75 zł
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 5,25 zł
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Musztarda z cebulką prażoną i szalotką (łagodna)
Najniższa cena: 5,99 zł
Nuggetsy - panierka klasyczna
Najniższa cena: 3,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Najniższa cena: 3,99 zł
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Najniższa cena: 1,59 zł
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska
Kamis
Marka | Kamis |
FSC
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Kuskus z twarogiem i owocami Przygotowanie 25 min Gotowanie 3 min Porcje 4 Składniki: 100 g kaszy kuskus 200 ml wrzątku 1 łyżeczka kurkumy Kamis 200 g twarogu 2 jabłka pokrojone w grubą kostkę 2 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu Kamis ½ łyżeczki imbiru Kamis 200 ml gęstego jogurtu 1. Kuskus zalej wrzątkiem, dodaj kurkumę, wymieszaj, odstaw pod przykryciem na 15 min. 2. Do kaszy dodaj pokruszony twaróg, podsmażone na maśle jabłka z cynamonem i imbirem. 3. Podawaj z jogurtem. 4. Zamiast jabłek możesz dodać świeże owoce (truskawki, maliny, borówki, banany, kiwi). Danie smakuje idealnie polane sokiem z wiśni lub malin.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów