Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
idealna do domowych wędlin
Sól ziołowa
Najniższa cena: 1,59 zł
Sól czosnkowa (drobnoziarnista)
Najniższa cena: 1,59 zł
Sól czarna Kala Namak drobno mielona
Fleur de sel - kwiat soli (naturalna sól morska)
Najniższa cena: 24,99 zł
Sól peklowa drobnoziarnista
Najniższa cena: 1,79 zł
Sól ziołowa
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Curry
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do kebabu i gyrosa
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do ziemniaków
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do mięsa mielonego
Najniższa cena: 1,55 zł
Kwas cytrynowy XXL
Najniższa cena: 3,49 zł
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
Przyprawa do kurczaka
Najniższa cena: 1,55 zł
Cukier ze skórką cytryny (do ciast i deserów)
Najniższa cena: 1,79 zł
Przyprawa do kuchni meksykańskiej
Najniższa cena: 1,79 zł
Przyprawa do wołowiny
Szafran nitki
Najniższa cena: 5,19 zł
Przyprawa do dań z makaronu
Najniższa cena: 1,69 zł
Przyprawa do mięs (bez glutaminianu sodu)
Najniższa cena: 2,19 zł
Przyprawa do kurczaka orientalna
Najniższa cena: 1,59 zł
Przyprawa do indyka i dań z drobiu
Najniższa cena: 1,59 zł
Sól ziołowa
Najniższa cena: 1,59 zł
Sposob przygotowania: Peklowane mięso: Przygotować mięso, sól peklowa i wodę w ilości zgodnej z tabelą dozowania zamieszczoną na opakowaniu. Do wody dodać przyprawy wg własnego uznania, np. Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie całe Prymat, świeży czosnek. Wodę z przyprawami doprowadzić do wrzenia, gotować 5 minut i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać sól peklową i dokładnie wymieszać. Mięso przełożyć do naczynia i zalać przygotowaną solanką. Solanka musi przykrywać mięso. Mięso peklować przez 10 dni w temp. 2-6 ℃. Co 2 dni obrócić mięso w solance w celu lepszego rozprowadzenia solanki w mięsie. Przed wędzeniem mięso opłukać. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Dozowanie Ilość mięsa / Ilość soli peklowej / Ilość wody 1 kg / 100 g / 1,5 l 2 kg / 150 g / 2,3 l 3 kg / 200 g / 3,0 l 4 kg / 250 g / 3,8 l 5 kg / 300 g / 4,5 l Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Zastosowanie: sól peklowa przeznaczona jest do peklowania mięsa.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl