KOTANYI
Chili jalapeno (kruszone)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Umami wzmacnia naturalny smak użytych składników i wspaniale dopełnia dania. Idealnie pasuje do wszystkich potraw jak gulasze, sosy, zupy, dressingi, dipy oraz dań z mięs, ryb i warzyw.
100 % naturalny smak
bez dodatku glutaminianu sodu
sól kuchenna jodowana (sól kuchenna, jodek potasu)
naturalne aromaty
skrobia kukurydziana
cebula
kozieradka
pasternak
proszek pomidorowy
kurkuma
pietruszka
korzeń lubczyku
rozmaryn
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Dodatek MSG | Nie zawiera |
Smaki / Aromaty | Zawiera |
Produkt może zawierać zboża zawierające gluten, jaja, soję, seler, sezam, mleko (laktoza) i gorczycę.
Wymiar liczbowy 20
Jednostka (specyficzna) | Gramów |
Typ | Saszetka |
Waga brutto 24
g
Średnia miara (e)
Chili jalapeno (kruszone)
Przyprawa do kuchni chińskiej
Przyprawa do kuchni meksykańskiej
Mieszanka przyprawowa Garam Masala
Przyprawa Udon 7 smaków z sezamem i sosem sojowym (kuchnia japońska)
Przyprawa Butter Chicken (kuchnia indyjska) z kminem rzymskim i kardamonem
Przyprawa koreańskie BBQ z sezamem i płatkami chili (kuchnia koreańska)
Przyprawa do kuchni włoskiej
Spaghetti Bolognese extra ziołowe
Przyprawa tajskie curry z kolendrą i pieprzem cayenne (kuchnia tajska)
Zioła toskańskie
Chilli con carne (mieszanka przypraw)
Taco (mieszanka przypraw)
Mieszanka przyprawowa klasyczna
Mieszanka przyprawowa pikantna
Sumak (przyprawa orientalna)
Przyprawa do pizzy
Pasta Bolognese - mieszanka przyprawowa
Pasta Arrabbiata - mieszanka przyprawowa
Pasta Carbonara - mieszanka przyprawowa
Przyprawa chińska 5 smaków
Umami - mieszanka przyprawowa
Pomysł na Leczo (z tego co jest pod ręką)
Przyprawa garam masala (pikantna)
Cytrynowy łosoś w ziołach - mieszanka przyprawowa
Mieszanka przypraw hiszpańskich THE SPANISH TOUCH - młynek
Mieszanka przypraw włoskich - cudny Włoch
Pasta Aglio Olio - mieszanka przyprawowa
Mieszanka serowa do MAC'N'CHEESE
Burrito (mieszanka przypraw)
Mieszanka przypraw bałkańskich - urokliwe Bałkany
Chai Latte - przyprawa do kawy
Mieszanka przypraw azjatyckich - 5 smaków Chińczyka
Przyprawa do paelli
Mieszanka przypraw - boskie chimichurri
Mieszanka przypraw indyjskich - dorodne mango curry
Pieprz czarny ziarnisty
Najniższa cena: 1,75 zł
Wanilia Bourbon z Madagaskaru - laska
Najniższa cena: 9,99 zł
Cynamon mielony
Najniższa cena: 2,99 zł
Sól Kala Namak (drobnoziarnista)
Najniższa cena: 5,49 zł
Chili w płatkach (extra mocne)
Chili jalapeno (kruszone)
Papryka wędzona słodka (mielona)
Papryka wędzona ostra (mielona)
Harissa - mieszanka przypraw
Cukier z prawdziwą wanilią - cukier waniliowy
Kolendra (liście)
Pieprz czarny ziarnisty - młynek
Kolendra mielona
Pieprz czarny mielony
Papryka słodka mielona
Sól morska jodowana - młynek
Przechowywać w suchym miejscu.
Zupa warzywna z kurczakiem i grzybami Dla 4 osób: 1,5 litra bulionu warzywnego, 100 g dowolnego makaronu, 3 marchewki, 200 g pieczarek, 4 łodygi selera, 1 cebula, 4 łodygi szczypioru, 200 g piersi kurczaka, 1 pęczek pietruszki, 3 ząbki czosnku, 1 mały kawałek imbiru, 2 gwiazdki anyżu, 2 liście laurowe, 1 łyżeczka ziaren pieprzu, 2-3 łyżki Umami KOTÁNYI, 3 łyżki sosu sojowego, kilka świeżych papryczek chili. Przygotowanie: Ugotuj makaron al dente. Umyj i oczyść warzywa, pokrój je na kawałki wielkości kciuka, pokrój również pierś z kurczaka i pietruszkę. Do bulionu warzywnego dodaj czosnek, łodygi pietruszki, imbir, anyż w gwiazdkach, liście laurowe, ziarna pieprzu i 1 łyżkę przyprawy umami i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Odcedź bulion warzywny, dodaj pokrojone warzywa i pierś z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Dodaj makaron i dopraw hojnie sosem sojowym i przyprawą umami. Udekoruj świeżą papryczką chili, pietruszką i szczypiorkiem.
Przechowywać w suchym miejscu
ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa
KOTÁNYI GmbH, A-2120 Wolkersdorf, PF 66, Austria dla Kotányi Polonia Sp. z o.o., ul. Bitwy Warszawskiej 1920 r. 7, 02-366 Warszawa, www.kotanyi.com, info.pl@kotanyi.com
Kotányi
Marka | Kotányi |
Umami wzmacnia naturalny smak użytych składników i wspaniale dopełnia dania. Idealnie pasuje do wszystkich potraw jak gulasze, sosy, zupy, dressingi, dipy oraz dań z mięs, ryb i warzyw.
Zainspiruj się szeroką ofertą naturalnych ziół i przypraw! Kotányi - austriacka rodzinna firma - oferuje wyłącznie najwyższej jakości składniki, naturalny smak i bogaty aromat. Więcej przepisów znajdziesz na www.kotanyi.com. Kotányi, tradycja od ponad 140 lat.
Zupa warzywna z kurczakiem i grzybami Dla 4 osób: 1,5 Litra bulionu warzywnego, 100 g dowolnego makaronu, 3 marchewki, 200 g pieczarek, 4 łodygi selera, 1 cebula, 4 łodygi szczypioru, 200 g piersi kurczaka, 1 pęczek pietruszki, 3 ząbki czosnku, 1 mały kawałek imbiru, 2 gwiazdki anyżu, 2 liście laurowe, 1 łyżeczka ziaren pieprzu, 2-3 łyżki Umami Kotányi, 3 łyżki sosu sojowego, kilka świeżych papryczek chili. Przygotowanie: Ugotuj makaron al dente. Umyj i oczyść warzywa, pokrój je na kawałki wielkości kciuka, pokrój również pierś z kurczaka pietruszkę. Do bulionu warzywnego dodaj czosnek, łodygi pietruszki, imbir, anyż w gwiazdkach, liście laurowe, ziarna pieprzu i 1 łyżkę przyprawy umami i gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut. Odcedź bulion warzywny, dodaj pokrojone warzywa i pierś z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut. Dodaj makaron i dopraw hojnie sosem sojowym i przyprawą umami. Udekoruj świeżą papryczką chili, pietruszką i szczypiorkiem.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów