ŻABCZYŃSCY To ta!
Mąka pszenna luksusowa (typ 500)
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Mąka Lubella luksusowa dzięki swej lekkości, idealnie nadaje się do ciast drożdżowych. Jej puszystość i delikatność to gwarancja zawsze udanych wypieków. Mąka ta sprawdzi się również przy przyrządzaniu pączków, faworków oraz placków smażonych na głębokim tłuszczu. Zresztą nie tylko desery są jej domeną, bo równie dobrze poradzi sobie w cieście naleśnikowym, makaronowym, czy podczas robienia pierogów, knedli i kopytek. Jest więc pomocna w zadaniach kuchennych niemal na każdym kroku. Dodatkowo, dzięki specjalnemu procesowi suszenia, świeżość mąki została jeszcze wydłużona. Kiedy przygotowuje się wypieki z miłości, to warto korzystać tylko z mąki Lubella.
idealna na: pączki, faworki i ciasta drożdżowe
Mąka pszenna luksusowa (typ 500)
Mąka puszysta - Luksusowa (typ 550)
Mąka pszenna luksusowa (typ 550)
Makaron spaghetti
Makaron nitki cięte (filini)
Makaron świdry (fusili)
Makaron fale (tagliatelle mosse)
Makaron pióra (penne rigate)
Makaron świderki (eliche)
Makaron gniazda wstęgi (nidi tagliatelle)
Makaron świderki z warzywami (eliche)
Makaron muszelki (conchigliette piccole)
Makaron kolanka ozdobne (creste di gallo)
Makaron kokardki (farfalle)
Makaron Lasagne (płaty)
Makaron nitki (5-jajeczny)
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron krajanka (tagliatelline)
Makaron gniazda wstążki (nidi tagliatelline)
Makaron nitki (5-jajeczny)
Najniższa cena: 4,49 zł
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Wroticowska 1, 20-469 Lublin
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin
Lubella
Marka | Lubella |
Mąka luksusowa idealna na: pączki, faworki i ciasta drożdżowe
Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
więcej przepisów szukaj na: Uwielbiam.pl
Nasz przepis Paczki luksusowe Składnik - 4,5 szklanki mąki luksusowej Lubella - 200 g cukru pudru - 150 g masła - 5 żółtek - 2 jajka - 80 g drożdży - ½ litra mleka - 1 opakowanie cukru wanilinowego - szczypta soli - konfitura do nadziewania - olej do smażenia Wykonanie: 100 g mąki zaparzamy wrzącym mlekiem i rozcieramy, tak aby nie było grudek. Następnie schładzamy i dodajemy drożdże rozprowadzane w ciepłym mleku, po czym wsypujemy część mąki i robimy rozczyn. Całość odstawiamy w cieple miejsce do wyrośnięcia. W tym czasie na parze ubijamy 7 żółtek z cukrem, wlewamy je do wyrośniętego rozczyn i dodajemy cukier wanilinowy, sól i resztę mąki. Wszystko dobrze wyrabiamy pod koniec wlewając roztopione masło i pianę ubitą z 2 białek. Następnie znowu wyrabiamy do momentu, aż ciasto zmatowieje i zacznie odstawać od rąk. Ciasto na pączki powinno być bardzo luźne. Po wyrobieniu, ciasto przykryte ściereczką odstawiamy do wyrośnięcia, po czym formujemy pączki, nadziewając je konfiturą. Układamy na desce posypane mąką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Smażymy w gorącym oleju, aż będą zrumienione z obu stron. Osączamy z tłuszczu na papierowych ręcznikach i posypujemy cukrem pudrem. Dobra rada Gotowe pączki można również polać lukrem bądź czekoladą.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów