AMYLON
Panierka kukurydziana BIO bezglutenowa
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Oryginalna japońska panierka.Tempura jest typową potrawą kuchni japońskiej i zarazem lokalnym przysmakiem. Do jej przygotowania wykorzystuje się zwykle owoce morza (cenione są zwłaszcza krewetki), ale również ryby oraz warzywa a nawet owoce. Zanurza sięje w specjalnym cieście podobnym do naleśnikowego (panierce do tempury) i krótko smaży na głębokim oleju, tworząc w ten sposób delikatną, pyszną otoczkę. Koniecznie polecamy spróbować!
do smażenia
kuchnia japońska
Panierka kukurydziana BIO bezglutenowa
Panko - bułka tarta typu japońskiego (panierka)
Najniższa cena: 15,79 zł
Mieszanka do tempury (panierka do smażenia)
Najniższa cena: 7,99 zł
Chrupiący kurczak - panierka czosnkowa
Chrupiący kurczak - panierka serowa
Chrupiący kurczak - panierka paprykowa
Chrupiący schabowy - panierka klasyczna
Panierka kukurydziana
Nuggetsy - panierka klasyczna
Chrupiący kurczak z papryką (panierka)
Chrupiący kurczak z czosnkiem (panierka)
Makaron pszenny Udon (świeży)
Najniższa cena: 4,59 zł
18% taniej
Liście alg morskich nori (6 szt.)
Najniższa cena: 8,79 zł
15% taniej
Makaron ryżowy (5 mm) bezglutenowy
Sos Teriyaki (gęsty)
Najniższa cena: 8,75 zł
22% taniej
Makaron ryżowy (10 mm) bezglutenowy
Mleczko kokosowe BIO (tł. 17-19%)
Najniższa cena: 11,99 zł
Mleczko kokosowe (tł. 5-7%)
Makaron ryżowy vermicelli bezglutenowy
Sos sojowy jasny (naturalnie warzony)
Najniższa cena: 5,55 zł
Olej sezamowy (z prażonego sezamu)
Najniższa cena: 14,15 zł
Makaron pszenny (instant)
Najniższa cena: 5,79 zł
28% taniej
Pasta Miso ciemna
Najniższa cena: 6,25 zł
Makaron Chow Mein (3-minutowy)
Pędy bambusa (paseczki)
Ocet ryżowy
Najniższa cena: 15,49 zł
Pasta miso jasna
Najniższa cena: 8,99 zł
Sposób przygotowania Masę przygotuj bezpośrednio przed smażeniem. Wymieszaj mieszankę z zimną wodą w proporcji 1:1. Powstała masa powinna być lejąca, ale nie musi mieć gładkiej konsystencji. Aby uzyskać wyjątkową chrupkość dania zadbaj o niską temperaturę masy i wysoką temperaturę smażenia. Dodaj do masy 2 kostki lodu bezpośrednio przez obtaczaniem składników, a olej mocno rozgrzej. Ulubione składniki (surowe kawałki warzyw, owoców morza, mięsa) panieruj w masie pozbywając się jej nadmiaru. Smaż na złoty kolor. Wykładaj na papierowy ręcznik by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Dopraw przyprawami według uznania i podawaj z ulubionymi sosami.
Przechowywać w suchym, zacienionym oraz chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce w szczelnie zamkniętym opakowaniu i zużyć w ciągu 2 tygodni.
Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k., Pieńków 147A, 05-152 Czosnów, Polska www.houseofasia.pl
House of Asia
Marka | House of Asia |
Tempura to japońskie dania oznaczające soczyste kawałki warzyw, owoców morza czy mięsa, otoczone chrupiącym, delikatnym ciastem. Dzięki naszej mieszance przygotujesz je w zaledwie kilka minut.
Wyprodukowano w Chinach.
pon. - pt. 7.00 - 22.00
sob. - niedz. 8.00 - 21.00
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów