Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Ogórki konserwowe zwane korniszonami to powszechnie uwielbiany dodatek w kuchni polskiej. Od lat w naszych domach serwowane jako zakąska czy też składnik różnych kanapek, sałatek oraz dań obiadowych. Mieszanka do ogórków konserwowych Prymat pozwala na szybkie i łatwe przygotowanie ulubionych przetworów w domu. Sekretem octowych, chrupiących i twardych ogórków jest odpowiednie przyrządzenie zalewy octowej z takimi przyprawami jak: gorczyca biała, ziele angielskie czy pieprz czarny. Ze względu na starannie opracowaną recepturę i dokładnie dobrane proporcje Mieszanka do ogórków konserwowych Prymat zagwarantuje Ci tak samo doskonały smak przetworów za każdym razem.
bez dodatku: glutaminianu sodu, barwników
Przyprawa warzywna do potraw
Zioła Grecji - mieszanka przyprawowa z czosnkiem i trawą cytrynową
Zioła Włoch - mieszanka przyprawowa z bazylią pomidorami i oregano
Przyprawa warzywna do potraw (bez glutaminianu sodu)
Najniższa cena: 5,99 zł
Przyprawa do ryb ze skórką cytrynową i bazylią (bez dodatku soli)
Przyprawa do dań z makaronu
Najniższa cena: 1,55 zł
Przyprawa amerykańska do ziemniaków i warzyw
Burrito (mieszanka przypraw)
Najniższa cena: 3,75 zł
Zioła Francji - mieszanka przyprawowa z rozmarynem majerankiem i miętą
Przyprawa do mięs z brazylijskim różowym pieprzem (bez dodatku soli)
Mieszanka do ogórków konserwowych
Najniższa cena: 1,99 zł
Przyprawa do sosu tzatziki
Pieprz ziołowy mielony XL
Posypka bajglowa do wszystkiego
Najniższa cena: 2,99 zł
Posypka bomba umami
Najniższa cena: 2,99 zł
Posypka wędzone chrupnięcie
Najniższa cena: 2,99 zł
Przyprawa do dań z dyni
Pieprz cytrynowy
Pieprz ziołowy mielony
Tzatziki - czosnkowa przyprawa do sosu
Przyprawa do pomidorów
Przyprawa do jajek
Przyprawa do mięsa mielonego
Przyprawa do mięsa wieprzowego
Pieprz cytrynowy
Przyprawa do potraw
Przyprawa do dań z fasoli
Pieprz ziołowy
Przyprawa warzywna do potraw (uniwersalna) bezglutenowa
Zioła sycylijskie - mieszanka przyprawowa
Mieszanka serowa do MAC'N'CHEESE
Przyprawa do dań z makaronu
Najniższa cena: 1,55 zł
Przyprawa do kuchni włoskiej
Cynamon mielony
Papryka słodka mielona XL
Pieprz czarny ziarnisty
Pieprz czarny mielony
Ziele angielskie całe
Ziele angielskie mielone
Liść laurowy suszony XL
Goździki całe
Zioła prowansalskie
Tymianek suszony
Bazylia
Kurkuma mielona
Sól morska jodowana drobnoziarnista
Curry
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska
Prymat sp. z o.o. ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska tel.: +48/32/47 33 833, e-mail: prymat@prymat.pl www.prymatgroup.pl
Prymat
Marka | Prymat |
Istnieje wiele szkół przyrządzania ogórków konserwowych, jednak sekret ich najlepszego smaku znają jedynie nieliczni. Dlatego dzielimy się naszą doskonałą recepturą opartą na odpowiednich proporcjach zalewy octowej oraz dodatków, między innymi kopru, chrzanu czy czosnku. Dzięki niej domowe ogórki konserwowe będą odpowiednio octowe, twarde i chrupiące - jednym słowem doskonałe!
Tysiące przepisów znajdziesz na: DoradcaSmaku.pl
Ogórki konserwowe gotowe zaraz po przyrządzeniu Przygotuj: - ok. 3 kg ogórków gruntowych - ocet 10 % - cukier - sól Opakowanie wystarczy na ok. 6 słoików 1 l Sposób przygotowania: 1. Przygotuj zalewę. Do każdego 1,5 l wody dodaj: 0,3 l octu, 2 łyżki stołowe soli (tj. 30 g) i 3/4 szklanki cukru (tj. 165 g). 2. Wymieszaną zalewę zagotuj. 3. Do każdego słoja o pojemności 1 l wsyp 1 czubatą łyżkę mieszanki do ogórków (ok. 7 g). 4. Następnie ułóż w każdym ze słoi umyte ogórki i zalej przygotowaną wcześniej zalewą. 5. Słoiki zakręć szczelnie zakrętką i pasteryzuj około 3-5 minut. Pamiętaj, że smak ogórków zależy m.in. od: temperatury, czasu przechowywania i użytych składników.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów