ŻABCZYŃSCY To ta!
Mąka pszenna krupczatka
Pełny asortyment
Dostawa Frisco VAN
Niewielu z nas wie jaka jest różnica między różnymi rodzajami mąki. Często planując wypieki, zarówno słodkie jak i słone, nie zwracamy uwagi na to, jaki produkt wybieramy. Aby wszystkie potrawy wychodziły idealnie jak na zdjęciu w książce kucharskiej warto zwrócić uwagę na to, co kupujemy! Lubella Mąka puszysta Krupczatka nadaje się idealnie do wypieków lekkich, kruchych i półkruchych ciast, a także do panierowania. Krupczatka to rodzaj mąki pszennej, nazywanej inaczej jasną mąką gruboziarnistą. Mąka puszysta Lubella to gwarancja najwyższej jakości, tradycyjnie produkowana oraz idealna nie tylko do wypieków. Lubella proponuje nam funkcjonalne opakowanie, które można otwierać i ponownie zamykać bez przesypywania.
Mąka pszenna krupczatka
Mąka puszysta - Krupczatka (typ 500)
Mąka pszenna krupczatka (typ 450)
Makaron spaghetti
Makaron nitki cięte (filini)
Makaron świdry (fusili)
Makaron fale (tagliatelle mosse)
Makaron pióra (penne rigate)
Makaron świderki (eliche)
Makaron gniazda wstęgi (nidi tagliatelle)
Makaron świderki z warzywami (eliche)
Makaron muszelki (conchigliette piccole)
Makaron kolanka ozdobne (creste di gallo)
Makaron kokardki (farfalle)
Makaron Lasagne (płaty)
Makaron nitki (5-jajeczny)
Najniższa cena: 4,99 zł
Makaron krajanka (tagliatelline)
Makaron gniazda wstążki (nidi tagliatelline)
Makaron nitki (5-jajeczny)
Najniższa cena: 4,49 zł
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin
LUBELLA FOOD Sp. z o.o. Sp. k. ul. Wrotkowska 1, 20-469 Lublin
Lubella
Marka | Lubella |
Mąka krupczatka idealna na: eklerki, ciasta kruche i ciasta makaronowe
Lubella Tradycja od 1881 Gwarancja jakości Lubella Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
więcej przepisów szukaj na: Uwielbiam.pl
Nasz przepis Rogaliki z powidłami Składniki: - 3 szklanki mąki krupczatki Lubella - 200 g margaryny - 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia - 50 g drodzy - 2 żółtka - 2 łyżki cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - ¼ szklanki kwaśnej śmietany - szczypta soli - powidła śliwkowe Wykonanie: Drożdże mieszamy z cukrem i śmietaną. Następnie z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, rozpuszczonych drożdży, żółtek, cukru wanilinowego i soli zagniatamy ciasto. Przekładamy je do miski oprószonej mąką i odstawiamy do lodówki na 2-3 godziny. Wałkujemy ciasto na grubość ok. ½ cm kroimy na pasy o szerokości ok. 8 cm, a następnie na trójkąty. Formujemy rogaliki, nadziewając je powidłami. Pieczemy 15-20 min w temp. 200°C. Smacznego! Dobra rada Brzegi foremek, którymi wycinamy kruche ciasteczka, zawsze zanurzaj w mące. Dzięki temu ciasto się do nich nie przylepia.
Wszystkie prezentowane opinie pochodzą od faktycznych konsumentów tego produktu.
Brak opinii dla wybranych filtrów